Hoi
Hoeveel ml alcohol 40% of na her distilisatie 80% uit 21l water. Dus als ik 21l water gebruik hoeveel ml 40% alcohol krijg ik dan? En als ik het her distiliseer naar 80% hoeveel ml alcohol hou ik dan over?
Ik had een filmpje op youtube gezien. Waarbij iemand 21l water in een emmer deed en 6 kilo suiker plus een zakje gist. Daarna deed hij het verhitten in een waterkoker op 75 graden en vervolgens in een still mark II.
Hij meete de substantie wat uit de distileer kwam op 60% en hij zei na verdere distilatie het alcohol percentage naar 80% te kunnen brengen.
Ik vraag mij dus af hoeveel 60% of 80% men kan halen uit 21L water. Ik heb de calculator gebruikt en kwam op 4l of 5.39l klopt dat?
Met 8% ,na vergisting, in 20 liter kan je maximaal 2 liter van 80% halen heb je 12% dan kom je aan 3 liter van 80%. Je moet al 16% halen ,in je stookwijn, om aan maximaal 4 liter van 80% te kunnen komen. (16 x 20 =320 delen door 80 geeft 4)
Staar je niet blind op filmpjes, die de hemel beloven. 16% alcohol lijkt leuk, maar volgens mij /ons is de smaak belangrijker. Met suiker en water maak ik ontsmettingalcohol, en alcohol voor mijn brander. Persoonlijk werk ik alleen met kwaliteit. (Overigens geen fles wijn van €100,- voor één glas brandy) 😉 Graan ,fruit ,kruiden en experimentele gisten zijn voor mij de uitdaging.
Ik heb alcohol nodig om alkolides te extraheren uit zaden en bladeren. Bio ethanol van de action zit vol met gif en alcohol kopen bij de slijterij is gewoon niet te doen. 40% wodka 1l €13,95 ,95% 1l €29.95. Vandaar dat ik er over na denk om een water distileer machine te kopen en stookwijn er in te doen om uiteindelijk het goud te verkrijgen. In dit geval is het goud 60% of 80% alcohol.
Dus smaak beleving is mijn specifieke geval niet van belang, want ik ben immers niet van plan om één druppel alcohol te nuttige. Al het alcohol laat ik verdampen om een olie achtige substantie over te houden.
Wat kan ik doen om de alcohol percentage van de stookwijn zo hoog mogelijk te maken zodat ik zeker weet dat ik 16% bereik na het gisting procces? Wat zijn de variabelen waar ik rekening mee dien te houden?
https://www.stookwinkel.nl/product/turbogist-20procent/
Deze beweert 20% te halen. Dan een Air still,ook bij Jan te krijgen, op het moment in de aanbieding. Maar als je later toch iets anders wil stoken, Jenever, Rum, Wiskie, etc. Dan is een alambiek natuurlijk voor beide te gebruiken. Overigens de bio ethanol van de action is niet foodgrade dus kunnen ook veel andere niet drinkbare stoffen aan toegevoegd zijn. Dit is gewoon gevaarlijk. Als het echt alcohol is om te drinken, reken dan maar keer 10 Overigens zal je het topic Wietolie ook al wel doorgenomen hebben.
In Luxemburg zag ik goedkope, sterke alcohol in de supermarkt staan. En in Duitsland is de wodka ook een stuk goedkoper dan hier.
Maar als ik zo lees wat je schrijft, vraag ik me eerlijk gezegd af of je weet waar je mee bezig bent. Misschien eerst maar eens wat meer lezen, voor je jezelf ombrengt.
Josbos, heb je de T500 met reflux kolom al overwogen? Dan maak je van boven beschreven zakje gist en 8 kilo suiker 4,5 liter van minimaal 92%.
Daar ben ik dus middels dit procces mee bezig lijkt mij. Wat bedoel je precies met "jezelf ombrengt" is distilleren dan zo gevaarlijk zoja waar zitten de risco's dan in? Of heeft je opmerking betrekking op wat ik zei over bio ethanol?
Luxemburg is niet naast de deur en duitse wodka wat ik dan zag op de site van Lidl is niet echt veel goedkoper.
Tevens ben ik niet veel wijzer geworden van de wietolie topic omdat de topic specifiek over cannabis gaat. de planten en zaden die ik extraheer zijn namelijk geen cannabis
Ik zag in je filmpje wat je een zakje had wat uit twee componenten bestaat. Waar dient het voor? En hoe heet het ?
Dat is klaringsmiddel, dat is bedoeld om de wash helder te maken.
Maar een T500 heb je met een paar keer stoken terugverdiend, en dan heb je altijd veel en veilige alcohol.
Het heet Turbo Clear trouwens.