zou je met normaal houtskool ook je drank kunnen filteren als t uit je worm komt.
Volgens mij heeft het ook reinigende en ontsmettende werking.
Wat denken jullie mede hobbyisten?
Waarom zou alcohol van 50+ graden moeten ontsmet worden ???
Ik denk inderdaad dat je niet ontsmetten bedoelt maar filtreren om van de (nare) bijsmaakjes af te komen. Antwoord is nee, je moet daarvoor actieve kool gebruiken.
Ja klopt dat doe ik ook normaal .
Maar er zitten ontsmettende werkingen in houtskool ook .
Gewoon beedtje proberen morgen kijken wat t doet . grt willem
niet ontsmetten ik bedoel filteren sorry
Ik bedoelde eigenlijk filteren
Een fiterende werking moest t zijn
in het leger zeiden ze ook als je kan filter je drinkwater met houtskool
Heb eens een docu.gezien van jac Daniels,die gooide het ook zo door de houtskool,dus? Ik moet wel bekennen dat ik het nooit geprobeert heb,ik filter met keukenpapier met laagjes wc papier er tussen,wel ongeparfumeerd en wit.
In het leger gaan ze ervan uit dat het altijd oorlog is 😉
Als je vies water hebt en je hebt houtskool tot je beschikking en de granaatscherven en kogels vliegen je om de oren en je hebt dorst..... dan zou ik dat water ook over het houtskool filteren. Maar het doet nagenoeg niets. Actieve kool gebruiken is mijn advies (als je over kool wilt filtreren)
Ik doet idd normaal met actievekool.
maar vroeg t me af of t ook anders kon.
Bedankt heren voor Julie advies en mening.
Ik gaat morgen een mix van mais met roggebrood en bruine suiker en vanille suiker stoken en zal eens een beetje proberen.
In: "A PRACTICAL HANDBOOK
ON THE
DISTILLATION OF ALCOHOL
FROM
FARM PRODUCTS", een oud distilleringsboek, worden bij het stoken, een paar scheppen houtskool, van onder de ketel, in de ketel gegooid. (100 Gallon vat)
Ik heb dit boek in mijn digitale bibliotheek. Kun je me zeggen op welke pagina ze dat beweren ? Ik vind deze bewering namelijk redelijk ongeloofwaardig.
Voor wie het interesseert. Het boek is ook online terug te vinden op: http://mirror.thelifeofkenneth.com/lib/SurvivorLibrary/a_practical_handbook_on_the_distillation_of_alcohol_from_farm_products_1918.pdf
@Skoldt je hebt gelijk,, heb het nagekeken, vermoed dus dat het in "The practical Distiller" van Samuel Mc Harry (1809) staat. (Section III ART.2)
Online te vinden bij "project Gutenberg"
Wiliam, inderdaad ... ik lees het nu ook.
"... and one shovel full of hot coals out
of your furnace. (The coals and salt have a tendency to absorb all
sourness and bad smell, that may be in the hogshead or grain;) if
there be a small quantity of hot ashes in the coals, it is an
improvement ..."