Meldingen
Alles wissen

Methanol


Berichten: 2
Topic starter
(@jhon-van-dijk)
New Member
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Een vraagje hoe kan ik weten of er methanol (slechte alcohol) in mijn destilaat zit ik heb de voorloop weggooit maar twijfel nog omdat dit mijn eerste keer is 

vriendelijke groet Jhon 

Beantwoorden
3 reacties
2 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2104

@jhon-van-dijk welkom op het forum. Als je nog niet zoveel ervaring heb is het verstandig om eerst de Beginnersgids te lezen en daarna met de zoekopdracht wat gericht te zoeken er is namelijk al heel veel over geschreven. Veel lees plezier.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@jhon-van-dijk suiker vergisting geeft nihil methanol. Geen zorgen om te maken even als een vergisting van granen en mout .

Zacht fruit geeft weinig methanol.  Hard schillig fruit meer. 

Het merendeel van de methyl komt bij opwarmen van de ketel vanaf 65 graden over.

Als je dus voorloop wegneemt ben je het grootste deel kwijt. 

Daarnaast de hoeveelheid methyl is in meeste gevallen zo weinig dat je geen zorgen daarom hoeft te maken.

Bij de hard schillig fruit kun je altijd voor stoken en ketel even in houden op 65 tot 72 graden op de brug. 

Pruimen,abrikoos geven de meeste methyl. Hierbij is even voor stoken aan te bevelen.

Beantwoorden
Berichten: 2
Topic starter
(@jhon-van-dijk)
New Member
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Bedank voor de informatie dan weet ik dat ik veilig verder kan gaan met mijn nieuwe hobby 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?