Meldingen
Alles wissen

Methylalcohol bij tweede stook?


Berichten: 3
Topic starter
(@wijnboer)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Als je stookwijn gedestilleerd hebt en de voorloop en naloop hebt weg gegooid, en je wilt hem nog een keer stoken om een hoger alcoholpercentage te krijgen, moet je dan opnieuw de voorloop weggooien, of is de methylalcohol dan reeds verdwenen!

Beantwoorden
2 reacties
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je moet altijd in de Finale stook voor en naloop scheiden .
Methyl alcohol is nooit verdwenen maar is bij de meeste dranken zo minimaal aanwezig dat je daar geen zorg om hoeft te maken .
Methyl kun je grotendeels in een voorstook kwijtraken maar nooit helemaal .
Wanneer je een vergisting hebt van een hardschilig fruitsoort is er kan op hoger methyl aanwezigheid .
Bij deze is een voorstook aan te bevelen . ( Denk aan pruimen , perzik , abrikoos en peer b.v. )
Maar zelf daarbij is bij normale stook de methyl aanwezigheid nog niet zorgwekkend !
Er is al heel veel te vinden op dit forum over methyl

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1297
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat Robbert zegt. Methyl krijg je nooit uit je drank gestookt, maar je hoeft je er ook niet druk over te maken.

Behalve natuurlijk als je het moedwillig toevoegt, maar ja, dan ben je ook welbewust de drinkers aan het uitmoorden.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?