Meldingen
Alles wissen

Mijn eerste keer stoken

Pagina 2 / 2

Berichten: 48
Topic starter
(@svenimator)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

CaPo70 Β» Dit is dan toevallig exact wat ik gisteravond ook gedaan heb πŸ™‚

ChrisV Β» Ik denk het ook, begin volgende week ga ik 'm weer proberen met stookwijn. Fingers crosses!Β 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Aanvulling: het water + de azijn die ik tijdens het afbreken uit de ketel goot was blauw. Net zo blauw als de borrels van m'n eerste stook.Β 

Dus, los dat ik misschien geen water kan destilleren met mijn ketel, is de ketel tΓ³ch schoon geworden tijdens deze schoonmaak-sessie.

Β 

Het water dat je niet warm genoeg kreeg was niet meer blauw toch? Wellicht nog een zachte koper geur. Dit verdwijnt bij het stoken maar ik zou de alcohol niet drinken met een koper geur daarom water stoken. Je kookplaatje moet voldoende zijn hoor, gewoon minder begin vloeistof (anderhalf liter) en veel geduld hebben reken op (minstens) 1 uur opwarmen (maximum stand). Stook zeker tot de koper geur eruit is.

Β 

Bij kort stockeren heel goed uitspoelen en drogen. Bij lang stockeren ben je best met een nieuwe kuis sessie

Beantwoorden
Berichten: 48
Topic starter
(@svenimator)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gisteravond voor het eerst weer gestookt na bovenstaande schoonmaak-actie. Alles ging perfect! πŸ™‚

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?