Meldingen
Alles wissen

oud bier


Berichten: 27
Topic starter
(@bejakin)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

heb hier nog een paar mandflessen bier van ongeveer 8.5% staan maar er zit een vreemd geurtje aan. Is klaar de fles ingegaan misschien een weinig restgist erin en door omstandigheden 2 jaar blijven staan en waterslot leeg gedampt. smaakt zoals het ruikt niet echt vies maar niet om nog op te drinken. mijn vraag is nu als ik dit ga uitstoken komt die smaak dan mee? heeft er iemand ervaring met zoiets. als de smaak meekomt kieper ik het weg en moet ik de moeite niet doen om het te stoken. Dank u

Beantwoorden
12 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja wanneer je een alambiek gebruikt. Met een T500 schijnt de smaak ook mee te komen naar ik heb begrepen. Wellicht meerdere keren terug verdunnen en opnieuw stoken. En/of filtreren door actieve koolstof.

Beantwoorden
Berichten: 27
Topic starter
(@bejakin)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

het is 20 liter als ik het verdubbel of is dit overdreven of gewoon verdunnen tot de geur "te doen"is en eraan beginnen

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik bedoel na de stook bepalen of je de smaak oke vindt of niet. Eventueel verdunnen en opnieuw stoken en wellicht nog een keer of nog...... enz. 

Beantwoorden
Berichten: 27
Topic starter
(@bejakin)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ah zo ja . ik gadat proberen dankje

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

benny is de ketel al klaar ?

en ik ben wel benieuwd naar uw stooksel ik heb ook nog wat duvel hier staan die over tijd is

 

Beantwoorden
Berichten: 27
Topic starter
(@bejakin)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

interessante doorverwijzing Arak dank je

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bejakin, ben zelf ook aan de beurt. Heb 23l stout bier staan die het net niet is geworden.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als je de alcohol terug wil winnen zonder de bierachtige bijsmaak kun wat kalk en / of Baking Soda toevoegen en dan overhalen .
Wanneer je de smaak toch wat wil behouden en toch wil opfrissen
zou je Citroen schil kunnen toevoegen even laten staan en dan stoken . Het zure neutraliseert het bittere enigszins .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb laatst wijn gestookt,maar voor brandy viel hij tegen,voor likeur is hij wel goed.maar ik maak geen likeur, als ik druiven zelf vergist en stook krijg ik een lekkere brandy.dus voor mij niets meer wat een ander al voor de helft heeft klaargemaakt of mislukt is.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Er zijn simpele trucjes om iets te hergebruiken maar i.d.d. weggooien en van basis beginnen krijg je met minder moeite gelijk beter resultaat .

Beantwoorden
Berichten: 27
Topic starter
(@bejakin)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

vanmorgen een deel gestookt van dat oude bier en ik mag niet klagen. smaak is zacht licht geurig ben tevreden met mijn eerste stook. ben vanmiddag dan nog maar eens begonnen k denk dat ik op weg ben met een nieuwe hobby. wat een bezoekje aan een fb vriend niet opgang kan brengen merci Evds

 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?