Meldingen
Alles wissen

Rozijnen stookwijn maken met POT Distillers Yeast

Pagina 2 / 3

Berichten: 214
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ha ha yep maar zo veel heb ik niet te vergisten hoor 🙂 en ook de plaats niet het huis ruikt hier soms nu al naar een brouwerij ,Bij mij staat alles in de kelder te gisten en die staat nu al goed vol met rommel en mijn stokerij  😉

groeten 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Stokerke ik heb de vaten meestal buiten in de zon staan,aug.sept.is het nog warm genoeg.in de winter gaan ze bij mij in de aanbouw,maar liever niet 200 a400 kg is een beetje veel in huis maar Adriana heeft daar niet echt een probleem mee,maar na een overgelopen vat die een pers van €4000-verwoeste ik wel,stond toen naast de verwarming ,een troost de drank was lekker.????gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Berichten: 214
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

oei yep de risico's van het vak he 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stokertje ik heb er nu ook staan rozijnen maar met suiker er op en brubbelen doe het niet veel maar als je het deksel er eens af doe dan zie je het wel schuimen en dan is het oké,laat een paar weken staan an distilleer dan merk je het wel ?

Beantwoorden
Berichten: 214
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja  met de champagne gist gaat het vanzelf met de pot disteller zeer traag en inderdaad als je de emmer opendoet komen er stilletjes belletjes naar boven .Het waterslot  staat nu twee dagen stil zeer eigenaardig  precies of er wordt niet genoeg druk opgebouwd nochtans het zijn twee dezelfde emmers en al gebruikt .De champagne  gist  weet niet van ophouden die is nog volop bezig met bubbelen .Het zal zijn zoals je zegt rustig laten doen en ik zal het verschil wel zien met het stoken he 

Hoe ga je ze stoken ?Ik met honing en anijszaad proberen he 😉

Groeten

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stokertje het kan aan het deksel liggen ook dat het niet goed afsluit,het kan geen kwaad heb ik ook met ketels het vergist wel!Ik heb over een 3tal weken druivepulp gestookt met anijs en honing en resultaat moet ik nog wat afwachten,nog wat rijpen maar de geur was al goe!Daarom de rozijnen zo gewoon eens stoken en daarna laten rusten en proeven ook wel e ?af en toe!.

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat wel eens wil helpen.... Gooi er een geprakte banaan bij....

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stokerke ik heb vandaag eens naar de rozijnen gekeken want bij mij pruttelt hij ook niet,en de rozijnen liggen van boven daarmee kan het niet pruttelen,maar daar onder is het wel aan de gang,dus geen paniek zou ik zeggen!1vraagje,wat heb je betaald voor de rozijnen,als ik het mag weten?Ik heb een vriend en hij is bakker en ga ze bij hem kopen 1€50 voor 1kg!

 

Beantwoorden
Berichten: 214
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey ik heb ze gekocht op amazon.de 20 Kg voor 35 euro 

 

Beantwoorden
Berichten: 214
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En ja de rozijnen liggen een deel bovenaan .....in de andere emmer met de champagne gist is dit niet het geval  raar he zou het door de gist komen die misschien toch anders werkt 

Beantwoorden
Berichten: 214
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb er al twee maal gist ingedaan plus een extra kilo dextrose 

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo  Stokerke,voor de rozijnen heb je dan ook niet te veel betaald het is schappelijk he!De gist die ik gebruikt heb is gewoon alcotec 48 en is ook goed, bij mij liggen ze boven de rozijnen,en met Schampagne gist liggen ze van onder,ja kan de gist zijn!.

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je kan ook gewoon bakkersgist nemen maar dan ga je iets van een 8% alcohol hebben om te stoken en met de Turbogist die ik gebruik zal het rond de 14% draaien!

 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 992
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je moet de rozijnen echt eerst heel goed wassen, ik denk toch dat het bestrijdingsmiddel het probleem is, daar gaat alles van dood.

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik giet er altijd warm water over en laat ze een nacht staan en doe er nog suiker bij voor de percentage van de alcohol wat hoger te brengen,en dat lukt!

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?