Klinkt goed giftig. Ik zou zeker wel naspoelen! Of gebruik het voor de wc en niet teveel over hygiëne lullen...maar tonnen vullen! 😉
Zo hoort het ook Pino een vergistingsvat hoort niet droog te staan?
Pino is zo snel, bacteriën krijgen de kans niet.
Maar jongens en meiden... Welke bacterie overleefd dit: Geen zuurstof, overkill aan co2, een wilde gist VS suiker vreetpartij(net oorlog,geloof me) en dan gaat die bacterie langzaam teut en dronken worden, doodgaan(mooie dood;) en zich aan het bezinksel toevoegen, rijp voor het riool. Tijd voor de volgende stook.
Als je dan toch nog je bacterie ton smetvrees niet kunt bedwingen
pak dan een scheut goedkope azijn.
Ik gooi zo het melasse residu uit de ketel weer terug in de ton, weer 6 liter melasse erop,zakje turbogist van prestige en gaan. Hoe smaakt de rum bij jou Pino? Hier waanzinnig.
Nou..... zo lezende merk ik toch heel veel lieden die klagen over "bijsmaakjes", "vreemde geurtje"..... wellicht is hygiënisch werken dan een optie?
StarSan hoeft niet nagespoeld te worden!
Pino is zo snel, bacteriën krijgen de kans niet.
Maar jongens en meiden... Welke bacterie overleefd dit: Geen zuurstof, overkill aan co2, een wilde gist VS suiker vreetpartij(net oorlog,geloof me) en dan gaat die bacterie langzaam teut en dronken worden, doodgaan(mooie dood;) en zich aan het bezinksel toevoegen, rijp voor het riool. Tijd voor de volgende stook.
Als je dan toch nog je bacterie ton smetvrees niet kunt bedwingen
pak dan een scheut goedkope azijn.
Melkzuurbacterie 😉
Bedankt voor de antwoorden! Hygiene is dus belangrijker voor bier brouwen dan bij het maken van stookwijn. Schoon op het oog, is schoon genoeg. Spoelen met lauw water, druppeltje treft en klaar. Thanks!
Vreemde conclusie.
De kans op besmetting is klein maar voorkomen is beter dan.... niet meer te genezen.
Erik, ik ben het volledig met je eens. Pas nog weer iemand waarvan de alcohol een geur had en vroeg hoe hij/zij dat kon oplossen. Maar ja, dan denk ik in dit geval ondervinding is de beste leermeester.
Met turbogist is de kans op besmetting praktisch nihil. En heb je het een keer, so what, , nog nooi meegemaakt overigens, laat een ander lekkere borstelen als ze daar plezier aan beleven. Ik eet liever een advocaatje met mijn buurvrouw, of een moijito. Laat ze rennen joh.. zijn ze bij moeders de vrouw vandaan.
Vreemde conclusie.
De kans op besmetting is klein maar voorkomen is beter dan.... niet meer te genezen.
Zijn letterlijke woorden uit de antwoorden hierboven.
Maar in mijn eigen aantekeningen heb ik ook de reacties met Star San, sulfiet, citroenzuur, Oxi Puro genoteerd 🙂
Allemaal onzin. Onnodige barrière's om met deze hobby te beginnen. Het is maar een ambacht en vroeger hadden ze ook geen metertjes. Laat maar gaan dat komt wel goed. En zo niet, dan doe je het opnieuw met de Betweter style.
Maar het komt wel goed! Puristen heb je altijd en die maken je bang, zal het lukken? Gewoon beginnen met deze prachtige hobby.
Het lukt iedereen zelfs mij.
Allemaal onzin. Onnodige barrière's om met deze hobby te beginnen. Het is maar een ambacht en vroeger hadden ze ook geen metertjes. Laat maar gaan dat komt wel goed. En zo niet, dan doe je het opnieuw met de Betweter style.
Maar het komt wel goed! Puristen heb je altijd en die maken je bang, zal het lukken? Gewoon beginnen met deze prachtige hobby.
Het lukt iedereen zelfs mij.
Ik maak niemand bang hoor en als ik jou wel bang heb gemaakt mijn excuses daarvoor.
Vroeger..... toen was de gemiddelde leeftijd 45 jaar.
Ik begrijp niet goed waarom je te vuur en te zwaard de puristen veroordeelt en jouw eigen methode als de beste naar voren wil schuiven. De puristen doen dit niet hoor.
Lees onnodige barrières, de puristen doen dat wel, volstrekt onnodig.
laat iedereen beginnen. Het is niet moeilijk.
Doe dan ook niet moeilijk voor mensen die twijfelen, en het resultaat zo is bevredigend. Dit zou iedereen moeten weten en doen. Dus doe het, begin en laat je niet afschrikken.
En laat je je wel afschrikken loop je een ongelofelijke leuke hobby mis.
Maar het is geen hobby, het is veel meer dan dat. Je voelt dat je leeft, want de producten waarmee je werkt leven ook.