ggrrrrrr...
- hoe kon ik me toch vergissen, had al die youtube filmpjes 100x gezien, had het moeten weten
- hoe kon ik zo stom zijn gisteren nog een verkeerd vat te maken, pfff...
grrrr
Hehe, groetjes uit Oost-Vlaanderen PureBelgian ;), die geur heb ik opgelost door een klein raampje op kip te zetten in de garage en heb daar geen last meer van gehad π Oplossing die 0 euro kost π Het tentje heb ik trouwens ook voor mijn chiliplantjes onder kunstlicht groot te brengen van Januari tot eind april tot er genoeg zonlicht is.
Deze blijft ook leuk, mengen met de boormachine!
Misschien kan je een tent rond die tent zetten π
Β
Gordel en de emmer van de grond zetten zal wellicht voldoende zijn. Het gist ook nog op 16 graden dus eigenlijk geen probleem
Misschien kan je een tent rond die tent zetten π
Β
hehe... first I'll turn him into a flea, and then I'll put that flea in a box, and then I'll put it in another box, and then I'll mail that box to myself and when it arrives......!!! I'LL SMASH IT WITH A HAMMER!
<iframe width="614" height="346" src="https://www.youtube.com/embed/-hUqSQixGSA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Β
lukt me niet om het er anders bij te krijgen
Β
kamer heeft geen ramen en garage gaat te koud worden (en te warm) en daar hangt de was te drogen...
Foutje van de maker op 57sec. Citaat: "Zorgt voor extra zuurstof wat het vergistingsproces in het begin wat het nodig heeft en zorgt voor een beter vergisting proces...".
Dat kun je er beter uitknippen. Fermentatie start pas nadat de zuurstof op is. Hierom is er weinig ruimte in je vergistingsvat als je die vol hebt. Juist om zo min mogelijk zuurstof te hebben.
Deze methode vertraagt je opstart met een dag of meer. Kan extra wilde gisten toevoegen uit de lucht. Gewoon met de hand roeren dus.
Β
Volgens mij moet je eerst extra zuurstof hebben zodat de gist zich in eerste instantie gaat vermeerderen (de aerobe vergisting) en dan, wanneer de zuurstof op is begint de anaerobe vergisting pas.
Β
Nou ik heb enige tijd terug met Alcotec gebeld en die zeiden dat dit bij hun gisten vertraging oplevert. Kon niet echt kwaad maar de strekking was: Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Β
ja en voeg zeker je kool toe :p
(ook niet te zien in dit filmpje)
Dat had er eigenlijk bijgemoeten. Het filmpje is wel voor Stookwinkel gemaakt maar niet helemaal zoals ik het had willen hebben. De boormachine had van mij niet gehoeven, en gist van alcotec dat wij niet verkopen was ook niet zo handig haha. Verder zonde om te wissen, toch best wat views inmiddels.
Β
Als ik het doorheb π zal ik je eens een filmpje maken... en als je wil in nederlands, engels, frans, duits, spaans...
Ik ken Alcotec niet dus ik geloof je meteen. Er zit natuurlijk al zuurstof in het water dus dat zal eerst opgebruikt worden. Voor mijn bieren laat ik het altijd kletterend in het gistvat lopen om wat extra zuurstof toe te voegen, sommigen beluchten het wort zelfs met een pompje met bruissteentje.Β
Β
Zou ook de druk van de CO2 kunnen bijdragen tot snellere vergisting, ik heb een RVS vat met daarop een aansluiting naar buiten (via een waterslot), echter de opening is echt veel te klein, als hij flink staat te blazen dan wordt je gewoon bang, ik denk dat er een behoorlijke druk opstaat. Het vreemde is wel dat mijn suikerwash vergisting altijd maar 2 dagen is i.p.v. de 5 a 6 dagen volgens de gebruiksaanwijzing, ook haal ik hiermee steeds de volle max alcohol 15%. (bij 24 graden)