Hoi allemaal,
Bij mijn laatste 2 sugar wash vergistingen zat er een nare smaak aan het destillaat. Waarschijnlijk omdat deze veel te warm werden (de 1e, 35 en de 2e rond de 38-39).
Ik heb er nu voor gekozen mijn ton buiten te zetten. Ik heb ook een andere soort turbogist (Still spirits turbo yeast classic). Nu regent het best hard, en de buitentemp. is nu 16 graden. Ton staat onder een afdakje en afgedekt met een schone doek. Er kan dus geen regenwater in de ton komen.
Is dit te koud voor een vergisting? Of maakt een koelere temperatuur niet zoveel uit op de smaak? (eerder op snelheid lijkt mij).
Bedankt
Overigens is de temperatuur vd vergisting nu ongeveer 20 graden.
Perfect toch? Al da opjagen van gist op 25 graden of warmer maakt de alcohol alleen maar scherper is mijn ervaring. Duurt alleen wat langer nu.
Ik heb mijn vaten gewoon buiten in de regen staan doe ik altijd komt goed maak je geen zorgen,ik kan moeilijk 450 kg binnen zetten Adriana vermoord mij dan,heb al eens een dure pers na de kloten geholpen omdat het vat overliep ?Gr.?Chris.V.