Munckerik,
Help even,kijk ik heb nu gestookt en de eerste liter daarvan apart gehouden voor het meten.
Nou net gestookt was de alchohol mooi warm rond de 20 graden.
Toen gaf de meter 80% aan.
Nu even later afgekoeld dus zal max rond de 17 graden zitten geeft de meter opeens 75%,dat verschil is groot genoeg voor wel en niet bevriezen.
Aleen had het eigenlijk andersom gehad.
Want mix en meet altijd met koud water en de alcohol ook op kamertemp,en als ie nu meer had aangegeven dan warm,dan had ik er indd onder gezeten.
Maar nu zou je denken dat ik er dik boven zit,want hij geeft koud lager percentage aan dus zit ik sneller op 40%.
Ik snap et ff niet meer ?♂️
Misschien helpt deze calculator?
Β
Wanneer je alcohol (of een vloeistof) warmer wordt zet het in de regel uit en zakt de dobber verder Β omlaag. Β
Arak ja bedankt voor de link,ik ben er bekend mee ?.
Munckerik..
Ja maar wat moet ik nou aanhouden dan,want als ik het dus warm mee,en het komt 5% hoger uit.
En ik normaal verdun op een koudere temperatuur dan zou het helemaal niet moeten bevriezen want dan zou ik bijna rond de 50 zitten als je uitgaat van de afwijking met warme meting.
Arak dit kan miss wel helpen ja,ik was gewend van een formule met aantal liter water.
Maar deze met de temp lijkt me beter?
Op kamertemperatuur verdunnen zou ik doen.
Ik gebruik nooit een formule maar bereken hoeveel ik ongeveer nodig heb en dan meet ik steeds tot ik er ben.
Ja dat deed ik normaal dus ook al,en dacht dat dat betrouwbaar was.
En dat is het misschien ook wel,maar dan zou het probleem bij de vriezer moeten liggen.
En moet ik dat wel aan kunnen tonen.
Want mensen die niet hierin zitten,zeggen doodleuk dat je drank niet goed is of dat het percentage niet 40% is zodra er zulke dingen gebeuren.
Dus ik zal kijken naar die vriezer,en er desnoods een flesje 50% inzetten kijken wat er dan gebeurt.
Maarja blijft lastig dan.
Ik zou eerst die vriezer eens controleren π
En wat je zegt hoor het blijft lastig.Β
Ja zal morgen even langsrijden ?
We horen het wel π
Ben benieuwd.
Mij is nog nooit iets bevroren in de vriezer,ik denk dat hij meer dan 20 gr.onder nul is.
Om even algemeen te reageren.
Ik ben dus bij die persoon geweest,en nu blijkt ie pas na bijna 2 weken dat er ijsvorming inzit dus niet echt dicht gevroren.
Maar na 1 week was er niks aan de hand,maar ondertussen is er ook uitgedronken dus ja dat maakt ook al verschil op min 20.
Daarnaast heb ik mijn vader even gehoord,maar hij zei ook meteen al dat je wodka sowieso niet in een vriezer legt op min 20 want dan bevriest het uiteindelijk voor een deel,mits er antivriesmiddelen inzitten.
Maar wodka van 40% gewoon normaal koud zetten,en mijn wodka is gewoon in orde.
Dus de persoon was het eens met wat ik heb uitgelegd,en alles is in orde ?
Goed om te horen Deentju.
Dus gewoon in de normale vriezer,daar heb je er geen last van,en drank die min 20 is is ook niet echt lekker om te drinken je proefd van je drank niets meer.gr.Chris