Meldingen
Alles wissen

Rum Dunderpit (titel aangepast)

Pagina 4 / 7

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Instellingen, lokatie uit schakelen....

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat is gelukt maar dat ding maakt zo goede foto's dat je kon inzoomen op een doos in buurt van de ketel waar mijn adres op was te lezen. Eerst alles opruimen en dan volgt er een foto. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik weet niet op een donderpit wat voor je me is want ik stond nu al te kokken bij die beschimmelde suikermash van de t500. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

🙂 Heb je wel eens een pan verrotte erwtensoep door de plee getrokken? Erger dan dat kan het niet zijn 😉

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Klinkt ook niet aanlokkelijke maar ik zou dat ook niet aandurven de mijne is daarvoor te dik. 

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Whaa ,wat ik nu allemaal lees zit ik met tranen in mn ogen van het lachen wat is dit toch allemaal een pracht. Een donderputje maken dat is toch niet best tjo a pit out of hell.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

tails

 wat bedoelen jullie met tails, of is dat een ander woord voor het bezaksel in de gistemmer

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Neej, heads is het eerste dat uit je distilleer apparaat komt, daarna komt het 2e deel de harts, en daarna het laatste deel de tails uit je distilleer apparaat. 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jan scheef insecten eten wordt sowieso weer populair toch! Daar kan je wel op rekenen met onze linkse vrienden in het nieuwe kabinet. Vlees is namelijk niet erg klimaatneutraal. Dus wordt peperduur.

Duno, jij bent dus ook een Lummel want ik weet het ook niet. Maar dat is wel het leuke van een gezamenlijk rum-project, je leert sneller dan je in te lezen op internet en dan heb je nog vaak alle informatie niet want die zegt dit en die zegt dat. Zo van " Nee mijn beste, ik denk toch... , nou waarde collega daar denk ik toch iets anders over ". Dat zijn van die momenten dat ik afhaak.  Maar goed, dat speelt op dit forum niet of nauwelijks, iedereen wil informatie delen maar jargon is best wel een probleem voor beginners.

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heads zijn de meest vluchtige alcoholen (scherp van geur en smaak), deze hebben de laagste kooktemperatuur, vandaar dat deze als eerste verdampen en als eerste uit je koeler komen. 

Harts is het 2e (midden) deel, dit zijn de meest aantrekkelijke alcoholen welke je altijd in je neut wilt hebben.

Tails komt als laatste uit je koeler, dit zijn de alcoholen die vooral gebonden zijn met de aanwezige oliën. In het eerste stuk van de tails zal ook zeer veel smaak aanwezig zijn.

Vandaar dat bij een rum ook vaak een gedeelte van de tails wordt meegenomen. 

Hoe meer tails je mee neemt, hoe langer je borrel moet rusten voordat hij op smaak is.

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan, jij zegt over de dunderpit dat je de overgebleven stookwijn in de ketel moet bewaren in een ton dat laten schimmelen pak yoghurt erbij rot sinaasappeltje wat oud fruit etc. En dan bij de volgende stook een schep Dunder weer in je ketel gooien, toch? Ik lees nl op internet ook wel dat je de Dunder bij je mash gooit voor je volgende vergisting en dus niet in je ketel.. Wat is waar? Hoe doen jullie dat? Ik heb de bodem van mn eerste melassevergisting bewaard en daar weer nieuwe melasse op gegooid dat aangevuld met water en rietsuiker. Op 30 graden heb ik daar toen toch maar een nieuw zakje rumturbo gist op gegooid. Durfde t niet aan zonder vers gist..  Benieuwd naar jullie dunderpit methode!

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb het vervolgens gedaan  , de uitgestookte wijn (thunder) heb ik 3 liter in een emmertje gedaan en toegevoegd wat yogurt sinasappelsap restje tomatensap beetje bowl  en staat nu denk 3 weken te schimmelen.Ik heb nu net 2 soeplepels door een koffie filter gehaald en ga ik straks door de rum doen die ik 3 weken terug voor de eerste keer gestookt heb .Ben benieuwd 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoy,

Hou ons op de hoogte, ben ook benieuwd.

grts.

Beantwoorden
Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

En als het gelukt is mooi etiket op de fles Thunder Rum ©

Het ©-symbool of ook wel (C) geeft aan dat men claimt dat een werk auteursrechtelijk beschermd is, en wel door mij Jullie kunnen bieden hahahah

Beantwoorden
Pagina 4 / 7
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?