Klinkt wel mooi een hoop kruiden etc, ik heb het heel basic gehouden
60 gram gekneusde / droge jeneverbes
35 gram koriander
En een beetje gedroogde Citroen schil
Dit heb ik in een hopzak in 20 liter water laten hangen 1 nacht
De volgende dag 18 liter alcohol van 70% ongv erbij gedaan wat al 2x gestookt was om het zuiver te maken
Resultaat met een lage kolom was een goeie 14 liter gin van 80%
Deze terug verdunt met water naar 35%
Al met al goeie 30 liter met erg lekkere gin !
Mijn idee was om nog een vlierbloesem toe te voegen tijdens de stook
En met sleedoorn bessen toe te voegen
Roy
nog is doorstoken na het marceren? dan heb je geen verkleuring en wel de smaken van je botanicals.
grt
Weet iemand of het zin heeft om al aan de suiker-wash kruiden toe te voegen? Zodat er bij de eerste stook al smaken overkomen..Of alleen jeneverbes, bijvoorbeeld.
Hetzelfde antwoord van in een andere topic :
Je kruiden macereren in de stookwijn ? Eerste keer dat ik zoiets hoor.
Voor een gin macereer je normaal gezien je kruiden/botanicals in (graan)alcohol van 90+ en distilleer je dan een tweede keer voor je eindresultaat (of een derde of vierde keer voor sommige gins).
De reden waarom je de botanicals in 90+ alcohol wilt macereren is omdat de alcohol de oliën oplost die in de botanicals zitten. Ik betwijfel of je met een stookwijn van pakweg 12° efficiënt die oliën/smaken meekrijgt.
Boven in de helm een theezeef gevuld met kruiden klemmen zodat de damp er door moet dat gaat goed .
Skoldt; van welk topic kwam dit? Ik verwacht ook niet dat er erg veel smaak meekomt. Maar als ik banaan door mijn suikerwash prak, dan ruik ik dat aan mijn stooksel. Ik wil graag een Gin maken zonder tweede keer overhalen..
T500 zonder 80% van zadels krijt nu +- 83% met smaak .