Meldingen
Alles wissen

Botanical Gin Basket

Pagina 2 / 2

Berichten: 16
 Roys
(@roys)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Klinkt wel mooi een hoop kruiden etc, ik heb het heel basic gehouden
60 gram gekneusde / droge jeneverbes
35 gram koriander
En een beetje gedroogde Citroen schil
Dit heb ik in een hopzak in 20 liter water laten hangen 1 nacht
De volgende dag 18 liter alcohol van 70% ongv erbij gedaan wat al 2x gestookt was om het zuiver te maken
Resultaat met een lage kolom was een goeie 14 liter gin van 80%
Deze terug verdunt met water naar 35%
Al met al goeie 30 liter met erg lekkere gin !
Mijn idee was om nog een vlierbloesem toe te voegen tijdens de stook
En met sleedoorn bessen toe te voegen

Roy

Beantwoorden
Berichten: 81
 jurj
(@jurj)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

nog is doorstoken na het marceren? dan heb je geen verkleuring en wel de smaken van je botanicals.

grt

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Weet iemand of het zin heeft om al aan de suiker-wash kruiden toe te voegen? Zodat er bij de eerste stook al smaken overkomen..Of alleen jeneverbes, bijvoorbeeld.

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hetzelfde antwoord van in een andere topic :

Je kruiden macereren in de stookwijn ?   Eerste keer dat ik zoiets hoor.

Voor een gin macereer je normaal gezien je kruiden/botanicals in (graan)alcohol van 90+ en distilleer je dan een tweede keer voor je eindresultaat (of een derde of vierde keer voor sommige gins).

De reden waarom je de botanicals in 90+ alcohol wilt macereren is omdat de alcohol de oliën oplost die in de botanicals zitten.  Ik betwijfel of je met een stookwijn van pakweg 12° efficiënt die oliën/smaken meekrijgt.

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Boven in de helm een theezeef gevuld met kruiden klemmen zodat de damp er door moet dat gaat goed .

 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Skoldt; van welk topic kwam dit? Ik verwacht ook niet dat er erg veel smaak meekomt. Maar als ik banaan door mijn suikerwash prak, dan ruik ik dat aan mijn stooksel. Ik wil graag een Gin maken zonder tweede keer overhalen..

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 39
(@tokkie)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

T500 zonder  80% van zadels krijt nu +- 83% met smaak .

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?