Meldingen
Alles wissen

Filteren ja of nee?

Pagina 2 / 2

mauser
Berichten: 237
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welnee.Actief kool is actief kool. Oftewel norrit.
 

 Ok dat begrijp ik, maar er wordt geroepen dat het actieve kool uit de dierenspeciaalzaak niet geschikt is. Deze zou bestaan uit een andere samenstelling zoals botten enz. Maar ik lees ook dat anderen het zonder problemen gebruiken en dus wel zeggen dat het geschikt is om alcohol te filteren. heb mijn eerste mash met nog redelijk wat gist residu gestookt en er een andere smaak aan zit dan mijn tweede schone mash. Wilde eens proberen of het filteren effect heeft hier op.

Beantwoorden
Berichten: 112
 Ben
(@ben)
Estimable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Niet helemaal waar, misschien een beetje afhankelijk van waar je woont, maar het gaat niet om het water. Ik neem aan dat jij ook wel een glas water uit de kraan durft te drinken toch?

Er zijn soorten whisky's die gefilterd worden, dat is bij soorten waarbij gebruik gemaakt wordt van een continue distillatie methode.

Het is niet zo dat hoe duurder de whisky is hoe meer er wordt gefilterd, de prijs van een whisky zit hem meer in de tijd dat het moet rijpen. Een Whisky die 20 jaar heeft moeten rijpen wil de producent nu eenmaal meer voor hebben dan een whisky van 3 jaar.

Bij het stoken van vruchten moet je inderdaad meer opletten met methanol maar dat heeft weer niets met filteren te maken. Methanol filter je er niet uit. Ook niet een heel klein beetje ofzo

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

 

Tegenwoordig zitten er meer ongerechtigheden in ons drinkwater die niet volledig meer kunnen worden verwijderd, daarom heeft men een grens gesteld hoeveel toelaatbaar is.

B.v. komen er steeds meer medicijnen en afvalwater van de chemische industrie in het oppervlakte water terecht.

Helaas is het niet meer zoals vroeger dat het water volledig veilig was.

 

Hier iets van het internet:

http://distillation-artisanal.com/zuiver-en-met-aktieve-koolstof/

Het zuiveren van de alcohol is het meest belangrijke aspect van het bereidingsproces. Gewoonlijk krijgt men na de zuivering het beste resultaat. De zuiveringsmethode welke ik hieronder beschijf is de enige methode welke een absoluut zuivere alcohol opleverd.Wanneer men gebruik maakt van een goede aktieve koolstof met een kleine korrelgrootte, dan is 1.7 liter (0.5-1 kg) voldoende voor het zuiveren van tenminste 4-5 liter alcohol (verdund tot onder de 50%). Deze zuiveringsmethode wordt overal ter wereld op dezelfde manier toegepast. Het enige verschil is dat commerciële drankfabrikanten de alcohol van beneden naar boven door een 2.5 meter hoog aktief koolstoffilter stuwen, met een constante stroming van de alcohol. Door deze constante stroming kan men het proces sturen en op een filtersnelheid van 0.25 HSV volume per uur houden.

Aktieve koolstof kan men zien als een kleine spons vol met gaatjes. De absorbtiecapaciteit van de aktieve koolstof wordt gemeten in het oppervlak van deze gaatjes per gram (uitgedrukt in m2 per gram)

De korrelgrootte van aktieve koolstof bepaald hoe snel het de afvalstoffen opneemt. Wil de aktieve koolstof effectief zijn, dan mag de korrelgrootte maximaal 1 mm zijn. Grotere maat korrels werken niet efficiënt, omdat ze het oppervlak in de korrel niet volledig benutten. Koolstof in poedervorm is niet echt geschikt voor zuivering, omdat het samenklontert en één massa gaat vormen wat vervolgens het filtratieproces blokkeerd.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Daarom drink ik geen water.?Gr?Chris.v

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?