Hoi, ik wil graag met 1 liter 96% alcohol limoncello maken, nu wil ik dit met honing maken ipv suiker. Weet iemand welke verhouding ik moet gebruiken? Mvgr Bronco
Honing bestaat uit zo'n 80% suiker (de rest is nagenoeg allemaal water). Je kunt het recept wat hier op het forum staat gebruiken en dan wat meer honing gebruiken maar minder water. Wil je het minder zoet of juist zoeter dan kun je dat naar wens aanpassen.
Honing eerst even doorkoken .
des te langer je kookt des te meer de honing smaak verdwijnt en meer siroop achtig wordt
Jammer vd.honing zo kook je alle goede dingen die in de honing zitten kapot.en die arme bijtjes hebben daar zo hard voor gewerkt.??
tja hadden die bijtjes er maar niet in moeten spugen ??. Dan zat er minder
Bij - smaak aan
Jammer vd.honing zo kook je alle goede dingen die in de honing zitten kapot.en die arme bijtjes hebben daar zo hard voor gewerkt.??
Welke goede dingen?
https://www.nu.nl/eten-en-drinken/4821138/feit-of-fabel-honing-net-zo-ongezond-als-suiker.html
Een goede honing heeft een slijm oplos effect, vergelijkbaar met bij-(haha) voorbeeld fluimucil van de farmaceut. En een penicilline-achtige werking, toch echt wel goede shit hoor. Alleen heeft Munckerik ook een punt met bovenstaande...
Dankjewel voor jullie reacties, ik gebruik gewoon suiker, komt het altijd goed
Probeer anders rietsuiker . is lekkerder
Het zal mischien wel,maar ik heb liever honing van een imker.ik hou van natuurlijke producten.al mijn broers hebben hart problemen en zijn diabeet.ik niet,ik heb ze altijd proberen bij te brengen wat je eet dat ben je.