Meldingen
Alles wissen

Lie de vin (bodem wijn vergisting uitstoken)


Berichten: 2
Topic starter
(@tom_bourbom)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoi, in tijden van quarantaine ben ik volop aan het experimenteren met de t500, aparte vermogenscontroller en koperen alambic.

 

Ik kreeg via een lokale wijnboer, zijn bodem uit de gisttank, beter bekend als lie de vin.

Ik heb het nu in 3x ruwstoken overgehaald.Β 

Bij één van deze ruwstoken, werd het distillaat eerst wit troebel, daarna kwamen er ook bruine spikkeltjes in voor. Dit heb ik apart gehouden.
Ik heb af en toe eens de alambic hoed geopend om te kijken, het schuimde redelijk goed, maar niet tot aan de top van de helm. IK heb er toen voor de zekerheid maar enkele extra druppeltjes antischuim bijgedaan wat meteen hielp. Dit schuitm dus suuuuper hard !

Maar wat ik me nu afvraag, als ik ga fijnstoken, kap ik dan het wit troebel spul (1,25L !) er gewoon bij of toch maar weg kieperen?
Het is zoieso niet veel, heb maar 8 a 9L heldere ruwstook aan 33%.

De ruwstook riekt overigens op zich al best goed πŸ˜€

Beste groeten

 

 

Beantwoorden
1 reactie
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wees nooit te zuinig . Het eerste deel lijkt dus verontreinigd door deels schuim ,vetzuren en eiwitten .
Beter niet herintroduceren aan de stookwijn

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?