Meldingen
Alles wissen

Melasse en enzym


Berichten: 3
Topic starter
(@pim80)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste stokers,

 

Ik begrijp dat je bij het stoken van rum uit melasse bijvoorbeeld de rumgist van Still Spirits met het amyloglucosidase enzym kunt gebruiken. Maar is dat de beste methode? Of is bijvoorbeeld het toepassen van dit product https://www.braumarkt.com/white-labs-wln4300-ultra-ferm-10-ml.html in je maisch een beter effect? Of andere tips welkom natuurlijk!

 

Beantwoorden
10 reacties
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Begin maar eens op de rum hier te lezen, er zijn al 2 jaar projecten en recepten rond rum te vinden. En de mannen worden met de dag gekker. πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚Β 

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zou moeten werken, maar een pak suiker is goedkoper dan alle suikers uit de melasse proberen te krijgen met een duur product. Qua smaak maakt het niks uit.

Beantwoorden
Berichten: 13
(@patricia)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

kan iemand mij helpen ik kan maar geen melasse vinden om te bestellen. wie weet een site of een winkel waar ik dat kan bestellen .

Β 

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3172
Robbert
Berichten: 10042
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ook hier kun je ongepasteuriseerde honing toepassen .
Daar zitten diverse enzymen en co enzymen in .
Accasia honing is helemaal ideaal omdat de meeste rum accasia in wordt gebruikt .

Beantwoorden
Berichten: 13
(@patricia)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dank je wel. Het is allemaal heel nieuw voor me ik begin net met deze hobby.

Beantwoorden
Berichten: 1878
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Schrijf je anders in voor een pre-order melasse, en misschien krijgen we een RumRun2020

https://www.stookforum.nl/thread/rietsuiker-melasse-behoefte-2020/

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3172
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dan heel veel succes en plezier Patricia, als er nog vragen zijn dan horen we het wel ,alhoewel ik zelf zéér weinig ervaring met rum heb moet ik er eerlijk bij zeggen, ik heb eentje gemaakt van Maestrichter Stroop en Dadelstroop, die heeft even nodig gehad voordat ie lekker werd.

Beantwoorden
Berichten: 13
(@patricia)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dank jullie wel maar ik ga inderdaad eerst gewoon maken dan verder met rum en wiskey. Vind het nu al leuk.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3172
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dat horen we graag enthousiasme, Whisky durf ik je wel mee te helpen dus als er vragen zijn laat maar horen.

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?