Hoi,
Ik heb me vanmiddag onledig gehouden met een hele boel Doyenne peren. Het resultaat is een vergistingsvat van 25l met daarin 12l perenpulp (heb ze geschild en het vruchtvlees met een staafmixer bewerkt).
Ik heb hier wat zakjes Pectolase, maar dacht niet dat dit nog nodig is. Ik dacht gewoon aan te vullen met warm water tot 25l, te wachten tot het mengsel een graad of 23 is, en er dan een zakje Prestige Pot Distillers Hefe er bij te doen en het geheel 3 weken met rust te laten op 18 graden.
Op dat zakje gist staat echter 8-10 kg fruit voor 25l . Bijgevolg is het misschien beter dat ik hier om advies vraag. Bij deze. Wat zouden jullie doen?
Jammy
Je had de schil kunnen laten zitten,en gooi er 15 gr.bakkersgist bij (verse) en event suiker naar dehoefte.als ze erg zoet zijn hoeft dat niet.gr?Chris.V.