Meldingen
Alles wissen

Rum van melasse stoken

Pagina 17 / 86

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je bent maar al te nieuwsgierig naar je nieuwe vriendje. Hahahaha. 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Rob, dit soort antwoorden kick ie weer juist op. En ja, we houden het op echte liefde...voor het moonshinen. Hoe is het met de bubbelmelasse? Iemand nog tussenstanden?

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

20 berichten waar het niet over stoken of vergisten gaat het lijkt wel een babbelbox

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Eddie, je hebt volkomen gelijk. Gaan we iets aan doen!

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
Topic starter
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk Ed.

Overigens heb je mij nog niet bevestigd dat je die 2 x 10 ltr. suiikerrietmelasse voor mij mee zal nemen naar de camping. Ik denk dat je niet veel meer over zal houden.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Op kicken is niet het juiste woord. Verbazen komt meer in de richting.

 

Maar goed je hebt gelijk Pino, terug naar jouw topic en je hebt goed spul geleverd. Kan niks anders zeggen en sorry dat we wat te laat waren. Enkhuizen uit en daarna de stoplichten kostte wat meer tijd dan ingeschat. 

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

staat genoteerd hoor

Beantwoorden
Berichten: 97
(@c2h5oh)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb het eerste mengsel in het vat zitten. 

5.5 liter melasse gemixt met warm water en een halve daglaten staan met de amylase. Toen gevuld tot 25 liter en de rum turbo toegevoegd. Vrijwel direct een reactie! Staat nu al een paar uur lekker te pruttelen dat waterslot. Ben niet van plan nog rietsuiker toe te voegen aan deze batch, wel aan de volgende om te kijken wat het verschil precies gaat worden. Start SG was 1095. Wil ook nog wel proberen met zo een thunderpit maar zat eigenlijk te hopen op een topic hierover omtrent het bouwen van zo een put.

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gister avond laat Molasse vergisting gestart op SG 1.128.

Door de hoge SG duurde het even voordat hij op gang kwam. 

Hij gaat nu lekker los, SG staat nu op 1.118.

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat wordt een goeie! Goede sg.
Die van mij met 1120 staat nu 3 dagen en pruttelt al wat minder, zal vanavond even meten waar ik zit

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Net gemeten, 1022.
Dus na 72 uur al 15%.
Nu zien of het laatste stukje nog gegeten wordt, denk het wel want het bubbelt vrolijk verder.

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Andere vraag, hoe lang hebben jullie hem laten bezinken?
Als ik hem straks over hevel is het lastig te zien wanneer je in de prut laag komt....

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nadat de vergisting stil was gevallen, heb ik m nog wel een dag of 4-6 laten staan om te bezinken en tot rust te laten komen.

En inderdaad, doordat de Melasse zo donker is zie je niks, ik hen zo'n 2 liter in de emmer laten zitten ook omdat mn opvang vat vol zat. Ik vond het wel prima zo.

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gaat best goed zo.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Techneut, is jouw gisting ook stil gevallen? Bij mij ook met de witte zakjes van Jan en jij gebruikt still spirits toch.

Ik weet ook hoe het gekomen is want ik had ook een andere batch gemaakt. De een op 22 graden gestart en de ander op 30 graden. De 30 graden is wel op gang gekomen maar vanmorgen dus dood. Die op 22 graden loopt lekker. Heb alles opnieuw goed doorgeroerd en daarna een beetje gist uit de het witte zakje ( een ander zakje dus) er bovenop gegooid en weer geroerd en hij loopt weer. Pffff. De temperatuur was op dat moment nog 25 graden. 

Beantwoorden
Pagina 17 / 86
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?