Je bent maar al te nieuwsgierig naar je nieuwe vriendje. Hahahaha.
Rob, dit soort antwoorden kick ie weer juist op. En ja, we houden het op echte liefde...voor het moonshinen. Hoe is het met de bubbelmelasse? Iemand nog tussenstanden?
20 berichten waar het niet over stoken of vergisten gaat het lijkt wel een babbelbox
Eddie, je hebt volkomen gelijk. Gaan we iets aan doen!
Je hebt helemaal gelijk Ed.
Overigens heb je mij nog niet bevestigd dat je die 2 x 10 ltr. suiikerrietmelasse voor mij mee zal nemen naar de camping. Ik denk dat je niet veel meer over zal houden.
Op kicken is niet het juiste woord. Verbazen komt meer in de richting.
Maar goed je hebt gelijk Pino, terug naar jouw topic en je hebt goed spul geleverd. Kan niks anders zeggen en sorry dat we wat te laat waren. Enkhuizen uit en daarna de stoplichten kostte wat meer tijd dan ingeschat.
staat genoteerd hoor
Ik heb het eerste mengsel in het vat zitten.
5.5 liter melasse gemixt met warm water en een halve daglaten staan met de amylase. Toen gevuld tot 25 liter en de rum turbo toegevoegd. Vrijwel direct een reactie! Staat nu al een paar uur lekker te pruttelen dat waterslot. Ben niet van plan nog rietsuiker toe te voegen aan deze batch, wel aan de volgende om te kijken wat het verschil precies gaat worden. Start SG was 1095. Wil ook nog wel proberen met zo een thunderpit maar zat eigenlijk te hopen op een topic hierover omtrent het bouwen van zo een put.
Gister avond laat Molasse vergisting gestart op SG 1.128.
Door de hoge SG duurde het even voordat hij op gang kwam.
Hij gaat nu lekker los, SG staat nu op 1.118.
Dat wordt een goeie! Goede sg.
Die van mij met 1120 staat nu 3 dagen en pruttelt al wat minder, zal vanavond even meten waar ik zit
Net gemeten, 1022.
Dus na 72 uur al 15%.
Nu zien of het laatste stukje nog gegeten wordt, denk het wel want het bubbelt vrolijk verder.
Andere vraag, hoe lang hebben jullie hem laten bezinken?
Als ik hem straks over hevel is het lastig te zien wanneer je in de prut laag komt....
Nadat de vergisting stil was gevallen, heb ik m nog wel een dag of 4-6 laten staan om te bezinken en tot rust te laten komen.
En inderdaad, doordat de Melasse zo donker is zie je niks, ik hen zo'n 2 liter in de emmer laten zitten ook omdat mn opvang vat vol zat. Ik vond het wel prima zo.
Gaat best goed zo.
Hoi Techneut, is jouw gisting ook stil gevallen? Bij mij ook met de witte zakjes van Jan en jij gebruikt still spirits toch.
Ik weet ook hoe het gekomen is want ik had ook een andere batch gemaakt. De een op 22 graden gestart en de ander op 30 graden. De 30 graden is wel op gang gekomen maar vanmorgen dus dood. Die op 22 graden loopt lekker. Heb alles opnieuw goed doorgeroerd en daarna een beetje gist uit de het witte zakje ( een ander zakje dus) er bovenop gegooid en weer geroerd en hij loopt weer. Pffff. De temperatuur was op dat moment nog 25 graden.