Kan inderdaad olie zijn ,maar ook je water.je kunt proberen om het door twee laagjes ongeparfumeerd keuken rol te doen met daar tussen twee laagjes wc papier.werkt bij mij heel vaak.kijk of je een keukenzeef hebt,theezeefje maar dan groter.mischien moet je het er twee keer doorhalen.
Als je het aanleng met water zorg dat het van gelijke tempr is en eerst water dan de rum erbij . dit heb ik gelezen en ondervonden of het moet toevallig goed uitgepakt zijn bij mij.
Dank je lespaul en Chris,
ik ben met het makkelijkste begonnen, filteren. En, jawel, een schoon destillaat weer terug gelukkig. De tip van jou LesPaul, prima, maar had even geen alcohol meer staan. De uitleg is uiteraard ook weer interessant.
Dank je Pino, dat de temperatuur gelijk moet zijn wist ik toevallig en heb daar opgelet maar eerst water daarna alcohol ...... voor een volgende keer. Alle beetjes helpen. Thanks ?
Ik filter het zo altijd als het grijs word.ben blij dat het gelukt is.
Ik heb vandaag de helft van mijn Rum stookwijn gestookt in mijn 15 liter Whisky ketel
Ik vond het gewoon ruiken naar alcohol van gewone suiker , of zal dit nog veranderen met de houten blokjes of snippers , of had ik beter mijn inox ketel gebruikt , dan kon ik alles in 1 maal verstoken . of heb ik teveel alcohol gesnoven vandaag dat ik het niet meer ruik.
Ik heb 4,5 kg Molasse en 3 kg suiker gemengd met water tot 25 liter SG 1083,7 na afkoelen de gist (Rhum distillers's yeast) bij gedaan en laten vergisten , einde SG 1006 na 14 dagen. dus ongeveer 10%
Je hebt vast te weinig alcohol gesnoven ): ): , de Rum-smaken, zullen er zeker inzitten. Ook als je niet op hout zet, zal de smaak er moeten zijn. Dat Rum de tijd nodig heeft, om zich te "zetten" is geen geheim. Buiten zetten in de zon, en s'nachts veilig "buiten" laten afkoelen. Op zijn tijd het dopje los, en ChrisV zal tevreden is. Snippers en blokjes werkt ook, persoonlijk laat ik die weken in wat alcohol (wodka).
Ik had 31/2 liter melasse en 21/2 kg suiker en van de week gestookt. Verbaasde mij hoeveel smaak en geur er aan zat. Nu staat het inderdaad buiten met wat snippers.
Hoe lang laat je dit dan buitenstaan ?
En als je blokjes of snippers laat weken in de wodka , hoe lang is dat dan , en haal je dan de houten blokjes er uit om vervolgens in je rum te doen of gebruik je de wodka om te mengen
Vandaag mijn tweede deel verstookt en moet zeggen het smaakt toch anders dan mijn pure alcohol , heb ze allebei geproefd vandaag , zal wel goed komen
De wodka verminderd de scherpe vanillesmaak, welke ik niet zo graag in de rum proef. In de wodka is die dan weer heerlijk.
William, waarom laat je de blokjes eerst weken in Alcohol? Volgens mij heb je dat ergens al eerder geschreven maar niet te vinden.
btw.: met 31/2 liter melasse geen vanillesmaak/geur. Nu bezig met 5 liter melasse dus ben benieuwd of je dat dan wel wat meer hebt.
Op het moment 1840ml van +50% , dit is de 1e stook, en ga hier geen 2e van maken. Smaakt heerlijk, dus snippers erop en wegzetten. 5 Liter Rum molasse en halve kilo suiker. Nu nog doorgaan tot 20% en dit samen met 400 ml voorloop, nadien voor 2e stook opsparen.
Door op alcohol te weken gaat de scherpte van de niet geroosterde houtsnippers af. De scherpste tannines ben je dan kwijt. Overigens 24 uur is voor mij genoeg.
Als je eiken gebruikt moet dat 3 jr gedroogd zijn,ik gooi eiken snippers en oud gerookt eiken bij de mais.ook gebruik ik daarna de oude snippers die ik heb bewaard in wat vd druiven,dan komt die smaak vd druiven er ook een klein beetje in.ik laat altijd de flessen van5 ltr.buiten in de zon staan,s’nachts koeld die dan weer af,ik draai wel regelmatig de dop los.er zijn mensen op het treffen die mijn drank geproefd hebben.weet dus niet wat die er van vonden,maar nu kan ik hem langer laten liggen word dus nog beter.(hoop ik)?