Beste ,,,
Soms zie ik mensen die het over rusten van alcohol hebben ,,,
Stel ik stook met appels of peren
En ik heb een aantal liter aan het einde van de dag
Moet je dit dan nog een tijd laten rusten !?
Groetjes Shawn.
Moeten hoeft niet natuurlijk maar eea wordt wat zachter als je het een tijd(je) laat rusten.
Top ! En hoe laat je het rusten ... gewoon in een fles !? Geen slot erop !?
Fles met stop erop (anders verdampt de alcohol) of op een eiken vat.
Als je fruit stookt in een alambiek, komen er ook meerdere smaakstoffen mee die een nieuwe verbinding met elkaar aangaan. Dat geldt ook voor bepaalde toevoegingen.
In principe geldt: "Hoe langere rusttijd, hoe beter".
Hoy,
als je er niet kunt afblijven moet je er een slot opzetten HI HI HI....  😉
groetjes
Dumo waar krijg je zo'n slot dat kan ik hier wel gebruiken,afgelopen weekeinde 2 feestjes gehad 14ltr.weg ??gr.?Chris.V
Leuk,
proevers en testers genoeg dan, kun je lekker recepten ontwikkelen er achter 🙂
groetjes
Dumo ze drinken het liefs zo houden niet van zoete drankjes,ik heb er staan maar ik kan ze er niet blij mee maken.gr.?Chris.V
Â
Hoe lang laten jullie de alcohol rusten?
Tot ik geen geduld meer heb 😉
johnDoe ik heb wat dat aangaat weinig geduld,en mijn bezoek al helemaal geen.???gr.?Chris.V.Diogenes volgens mij staat boven jouw vraag het antwoord al,?
hoy,
De neutrale alcohol laat ik nog niet te lang rusten als ik hem nodig heb (ongeveer 2 weken), als je hem niet nodig hebt die wordt niet slecht, als je fruit laat trekken ( marcereren) dan laat ik het minstens 14 dagen trekken ( marcereren) ( rusten), mijne citroen jenever zoals in recepten beschreven had ik de laatste keer ik hem gemaakt heb vergeten door het werk en heeft denk ik ongeveer 2 - 3 maand staan marcereren de citroenen sloegen wit uit, ik vondt dat dat te lang was voor mij, ik marcereer bosvruchten voor aperitief van te maken die laat ik dan wel weer 2 maand staan.
gelieve conversaties van de citroen jenever in de betreffende topic te plaatsen dan hebben anderen er ook wat aan.
van whiskey en  eikenvaten en snippers vindt je in dit forum veel info, want dat is voor mij ook nieuw.  Ik haal ook veel uit boeken.
het geen ik ondervonden heb met eiken chips heb ik hier geschreven, Â http://www.stookforum.nl/thread/de-alcohol-18/2/ .
Ik denk dat je vooral door de testen en te proeven ( en ook iemand anders, vrienden), daar zult uit geraken.
Maar het is zoals we in deze topic er mee grappen, ik ga moeten grotere test bokalen nemen (of meer) al is het maar enkele ml als we proeven, een half druppel glaasje, het is altijd op.
groetjes
Â
Â
Een rare vraag...
Soms laten mensen hun stooksel rusten in een eiken vat ...
Bijvoorbeeld 1 jaar .
Nu heb je dus die chips die dat een soort van versnellen
Maar zou het kwaad kunnen als je de chips een half jaar in een glazen fles laat rusten met stooksel *
Of moet je echt blijven proeven. Per week / dag / paar dagen ??