Ik gebruik voor het schroten een Maltmeister met 2 walsen.
Meestal schroot ik 2 keer op stand 1,14mm. Aangezien ik toch twijfels heb over de door mij toegepaste fijnheid van het geschrote mout hierbij mijn vraag op welke stand door jullie standaard gerstemout geschroot wordt met een zelfde of vergelijkbare schrootmolen.
Is er een vuistregel voor de wijdte tussen de walsen in verhouding tot de gemiddelde korreldiameter?
Grote hangt af van hoe droog het is of hoe geeest.
Normaal is het Tussen 0.85 en 1 mm. .
Voor beste resultaat schroot ik zelf op steen . Dat is wat rauwer dan walsen dus breekt de korrel beter open.
Ik heb nog een gietijzeren Brewferm schrootmolen waar ik mee schroot. Die zet ik op 1 mm maar hoe precies is dat?
Ga het morgen mee maken. Ik zie dat er een grote doos met mout in de gang staat die is geleverd vandaag door de Braumarkt ( na 2 en een halve week wachten). De Sint heeft het goed met me voor lijkt het.