Meldingen
Alles wissen

Wat is mout en wat is het verschil met normale granen

Pagina 4 / 7

Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heel veel webwinkels bieden vanaf een bepaald bedrag gratis verzending aan.

Stookwinkel al vanaf 10 euro als ik me niet vergis, maar Jan heeft geen mout dus mss een slecht voorbeeld.

Brouwmarkt bied gratis verzending aan vanaf 70 euro, mocht je eronder zitten is de verzending maar 4 euro

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik gooi deze even opnieuw omhoog, Pino gaat zelf mouten, dus Pino, kom dr maar in!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

 

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb het bij wodka maken van graan zonder suiker geschreven want daar ben ik mee bezig.

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oke, mocht het mouten allemaal goed gaan, zou je dan hier ook een verslagje willen maken? Dan houden we de mout facts bij elkaar ?

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Maandag ben ik begonnen met het mouten van tarwe. Eerst heb ik de tarwe een halve dag laten weken in water zodat ze zich helemaal vol konden zuigen en het overige water af gegoten en vervolgen uitgespreid over een dik laken en afgedekt . 2 keer per dag wordt het door elkaar gehusseld en mocht het droog worden sproei ik er water over heen . Als over een paar dagen de kiem op het punt staat om uit de korrel te komen   (dit kan je zien door de korrel aan de bolle kant open te breken en kan je de kiem zien zitten)   is het tijd om te schroten of drogen ,ik ga het niet drogen zo door de schrootmolen in de kookpot om de warmte behandeling te ondergaan uit te spoelen en het grove spul in een zak doen en ook in het gist vat gooien.

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dit is wel het uiterste uit de hobby halen,.... leuk om te lezen Pinodestoker..

Als je dit achter de rug hebt ben je natuurlijk wel gelijk dé ervaringsdeskundige hier op het forum..  🙂  

grt DB

 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Langzaam aan ontstaan hier iconen met hun eigen specialiteiten, Pino de Rumstoker, ChrisV de Fruitstoker, Lummel de allesstoker die alles meteen groot aanpakt etc.... Leuk man!!!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

jaja, Jan we zijn er maar druk mee. De ultieme test. Ben nu 99 minuten 4,5 kilo gemout gerst op 65 graden aan het maischen in de Grainfather en dan ga ik het meten. Dan doe ik straks exact het zelfde en gooi er 2,5 kilo schoon gerst bij (Duivenvoer, nog geen 11,- 25 kilo ) en dan meet ik weer de sg  

 

spannend op niet?

 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Idd spannend! Leuk vooral. Hoelang laat je het ongemoute duivenvoer mee maischen? Wordt het niet tijd het er nu bij te doen?

 

Ik heb ook een zak van 25 kilo whiskymout 10 ppm staan nu. Maar moet eerst 3 projectjes afstoken voor ik daar aan ga beginnen.

 

Heel veel succes, ben erg benieuwd!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee deze draait nu zonder extra gerst. Dat is de grap en straks doe ik het met 2'5 kilo gerst meer maar dan ongemout. Dus 7 kilo en dan meet ik van beiden de sg. Hoeveel heeft het duivenvoer aan suikers opgeleverd? 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

28 liter mash sg 1062, potentieel bijna 8% volgende keer exact het zelfde alleen 2,5 kilo gerst erbij. Ben heel benieuwd 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooie test! Ben ook heel benieuwd hoeveel de enzymen uit je mout uit de ongemoute gerst kunnen omzetten naar suikers. Leuk zo'n hobby dagje! Ik ben ook bezig ?

Beantwoorden
Pagina 4 / 7
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?