Ja hij smaakt prima maar ik kan ook niet vergelijken met andere ketels.Bij de aanschaf wist ik er nog geen reet van maar nu na veel heel veel lezen en doen denk je anders.Geeft niet zit er nog wat in het vat en wat in het vat zit verzuurt niet zeggen ze..Bier vind ik niet lekker dus dat ga ik niet maken.
Vind je bier niet lekker of vind je pils niet lekker?
Er zijn zoveel verschillende bieren (die je kunt maken).
Ik heb ook en een T500 en een Grainfather en heb van beide geen spijt. Wanneer ik bier- of whiskywort maak dan gebruik ik de T500 om mijn sparge water te verhitten (maar daar ga ik ook nog een echte sparge ketel voor aanschaffen, eerst de CCT afwachten totdat die bij Imake wordt uitgedeukt, dan kan ik weer aan de bak 😉 )
Ik heb in elk geval geleerd om beter te kijken naar de wees/temperatuursverwachting (een klimaatkast gaat me te ver - heb r ook geen ruimte voor). Het blijft ook een levend product met natuurlijke ingredienten: vind ik ook één van de grote aantrekkingskrachten van zelf stoken. Als ik daardoor in een enkel ongelukkig geval een keer een emmer mash zou verspelen dan gooi ik die weg en begin een nieuwe. Maar ik zal er ook dan wel eerst suiker bij gooien, want dat was voor deze emmer wel een gouden tip (Dankjewel Jan!)
Sorry voor mijn late reactie.Klopt bier en wijn krijg ik niet weg, cider mits zeer koud nog net.
Ben meer van de sterke dranken.Spijt heb ik niet wat betrekking de t500 maar ik had maar wat graag de temperatuur willen regelen..bij de t500 zet ik hem op imo het mooiste moment(hearts) een ventilator aan waardoor je enigzins hem kunt controleren/tegenhouden maar dat is tijdelijk.
Ook had ik niet verwacht er zo mee bezig te zijn en leuk te vinden, dus met de tijd komt er nog wel een ketel bij.
Dat lijkt me niet leuk dat je bier en wijn niet wegkrijgt. Tot op heden heb ik nog niet gestookt met de Grainfather. De stripping run doe ik gewoon met de T500 en alambiek. Straks de spirit run ga ik wel met de Grainfather doen.
Als Imake meewerkt heb ik straks 4 RVS ketelachtige cilinders.
hallo allemaal
ik heb een wiskeymash gemaakt van 6 kilo graan een 30 liter water
deze 3 weken laten staan en gestookt maar ik kreeg maar 1.5 liter alcohol van 40 %
ik vind dat weinig waar kan dat aan liggen
groet
Hoeveel % alcohol bevatte je mash?
Welke gist heb je gebruikt want het lijkt erop dat je heel weinig alcohol in je mash had. Of je bent heel vroeg gestookt met stoken.
ik heb een wiskeymash gemaakt van 6 kilo graan
heb je mout, of enzymen bijgevoegd ??
hallo
ik heb unibrew whiskey gist toegevoegd en verder niets
alles is volgens mij goed vergist
3 weken laten staan , had ik het misschien meer moeten om roeren tijdens het vergisten ?
Zit er in die gist ook Amylo-glucosidase?
Roeren is niet echt nodig.
staat er niet op
Dan vrees ik dat je daar je probleem moet zoeken.
Je mist enzymen die het zetmeel omzetten in (vergistbare) suikers.
welke gist raad je aan