Meldingen
Alles wissen

Whisky volgens stookTV

Pagina 3 / 13

@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank je?

Beantwoorden
Berichten: 214
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja moet het ook nog proeven maar lust wel graag zware whiskey met een behoorlijk ppm gehalte zoals talisker 🙂 het vrouwtje niet stinkt zegt ze  ha ha ,ja is natuurlijk geen porto he 

groetjes

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 214
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey dumo weet me het resultaat te zeggen he  den mijne brubbelt  nu al een week op 25 °C ga de most laten uitgisten en hopelijk kan ik volgende week stoken 🙂 de reuk komt je tegemoet in mijn kelder  hi hi  

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoy,

ik ga wachten van de resultaten te posten tot het experiment afgerond is en geproefd is door mijn vrienden en ik hun oordeel ken, dan kan ik beter op de vragen antwoorden.

mijne eerste experiment staat te rusten , mijn tweede staat te trekken op houtschilfers.

Den eerste begint al een beetje naar whiskey te ruiken, ik moet mij inhouden om niet te proeven hi, hi hi...

groetjes.

 

Beantwoorden
Berichten: 214
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey dumo hoe lang heeft de mash bij you gegist en welke houtschilfers heb jij in gebruik ik heb er van versnipperde whiskey vaten genomen 

groeten

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoy, 

de whiskey volgens stooktv, alles vergisten  ( zoals in deze topic beschreven is)

Heb ik 2 weken laten staan en dan alles verstookt.

den anderen whiskey met de bierketel gemaakt, alleen de wort ( op de manier gelijk biermaken).  Heb ik na 10 dagen koel gezet ( om te klaren) in de hoop hem na 14 dagen te kunnen stoken was op 3 dagen niet geklaard met de bedoeling  om hem dan vandaag te willen stoken , ga hem volgende week stoken.

in het vervolg ga ik hem 14 dagen laten gisten en 1 week laten klaren, als hij op een week uitgeklaard is, anders laat ik hem langer staan tot alles uitgezakt is..

om nu te antwoorden op uw vraag,  na gemiddeld 10 dagen was al mijne whiskey uitgegist volgens mij, geen aktiviteit meer in waterslot, de hevige gisting was  na 3 dagen voorbij.

groetjes

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb de test chips van stookwinkel gebruikt.

https://www.stookwinkel.nl/product/test-hoeveelheid-eikenhout-chips/

2 weken 3 gram eikenchips  per liter.

nog geen proefresultaten.

grts.

 

Beantwoorden
Berichten: 214
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

okej dumo ga ook nog wat wachten ik hou je wel op de hoogte van hoe het hier verloopt 

groeten

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb jij uw chips al gebruikt

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dumo, ik gebruik een Kilner pot van 8 liter (degelijke weckpot met kraan) voor mijn Whisky en gebruik 1 test zakje en dat is meer dan genoeg. De kleur zit er al na 1 dag in . En de smaak is zeer goed, iedereen vind hem lekker. Het zijn de zelfde chips als jij hebt.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jan, zo'n Killnerpot van 8 liter met weckdeksel en kraan heb ik ook. Was wel erg duur.

Tot nu toe gebruikte ik hem voor mijn jenever, maar zo gauw ik de koperen helm heb, ga ik toch maar eerst whisky brouwen en stoken

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ja, de kleur zit er al na een dag in ik was verbaast hoe snel dat ging, hoe lang laat jij de chips  zitten.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Bij de sligro zijn ze heel vaak in de aanbieding voor 20,00 excl btw. In de winkel betaal je rond de 50,00. Maar is sowieso een fijne investering.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Niet te lang hoor, met 2 weken gooi ik het door een zeef en gaat het de fles in ? dat is natuurlijk niet te vergelijken met rijping op vat maar zo is de smaak voor mij perfect. Als je hem nu al proeft is hij waarschijnlijk verbazend lekker!

Beantwoorden
Pagina 3 / 13
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?