Meldingen
Alles wissen

Whisky volgens stookTV

Pagina 2 / 13

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee ik vind dat zurige ook niet vies en ook ik vind juist die turfsmaak lekker.

Ik heb de Still Spirits whisky gist nu drie keer gebruikt en mij bevalt hij erg goed.

Beantwoorden
Berichten: 108
Topic starter
(@lukas)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha. Deze topic had ik gemist. Wat een super idee zeg. Dit ga ik proberen. 3uur staat voor een maand veroudering. Kijk dat schiet lekker op.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Maar wat een meur komt er vrij.

Hoy,

ik heb ook zo gewerkt als op stooktv, bij mij rook de masch ook niet zo goed ( om niet te moeten zeggen dat hij stonk),  ze zegden thuis zelfs ga je daar nog iets goed uitkrijgen.

Ik heb hem tweemaal verstookt (striprun, fijnstook),  mijne ruwstook rook ook niet al te goed  en hij was ook troebel, hij staat nu op houtschips, ik moet eerlijk toegeven dat hij naar whiskey begint te ruiken.

Ik vrees wel dat je er met ene stook niet gaat komen, als het toch lukt om whiskey te maken met ene stook dan hoor ik het hier wel.

groetjes

 

 

Beantwoorden
Berichten: 108
Topic starter
(@lukas)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Dumo,

Bij mij rook de mash niet fris. Nu staat de Whisky 6 dagen op de fles. En warempel hij begint ook naar Whisky te smaken en te ruiken. Heel bijzonder. Bij t stoken zou je t bijna weggooien. Ben blij dat stookforum aangaf dat t goed zou komen. En inderdaad. Hij staat nu te verouderen in een pan au bain marie op 50C. Beetje de gang erin houden. Maar wat is dit leuk om te doen. Ik kijk al weer uit naar de volgende mash en stookuitdaging van Whisky.

 

Beantwoorden
Berichten: 108
Topic starter
(@lukas)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De geur wordt erger naarmate je een mout met hoger PPM gebruikt. Ik vind mout sowieso niet lekker ruiken. Daarom verkoop ik het ook nog niet 🙂 Eens een goede partner zoeken die dat op wil pakken ? maar inderdaad, het komt altijd goed hoor. Ik ben benieuwd of deze verouderingstechniek bevalt!

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De mout zelf, en als het juist in het water gemengeld is ruik ik graag, ik heb er al aan geproefd en ik vindt het niet mis van smaak ook niet maar het is als het aan gisten is dat het niet zo aantrekkelijk meer ruikt en proefd, en op het einde van de gisting 😉 .

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb ook een vat staan met whiskey mout ,staat er nu een volledige week het luchtslot broebeld nog steeds een beetje en het deksel staat goed bol .Ik ben benieuwd wanneer het stopt met gisten ik zou graag volgende week   vrijdag willen stoken :).

Dit is mijn zakje 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1161
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Waar heb je de mout besteld, wat kost zon zak van 25 kilo?

Beantwoorden
FonTi
Berichten: 8
(@fonti)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ben erg benieuwd naar de smaak Stokerke. Mout ziet er goed uit. (Link)

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

30-45 ppm is wel heel heftig hoor. Je moet er van houden. 

Ik kan het wel waarderen, maar voor velen zal de turfsmaak te erg aanwezig zijn.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1161
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

I love it?

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1161
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank je ?

Beantwoorden
Pagina 2 / 13
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?