Meldingen
Alles wissen

Whisky volgens stookTV

Pagina 6 / 13

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

stokerke, hoe lang heb je na het verouderen + toevoegen van de eiken chips, de whisky gelagerd?

Beantwoorden
Berichten: 214
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoy Betweter ik heb de whiskey 3 weken laten trekken met de chips

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zeker bij whisky is 3 weken héél kort, dus hoe langer lageren, hoe beter van smaak.

Hoe ben je gevaren in het voortraject, ik bedoel dus het brouwen van de whiskymout?

Beantwoorden
Berichten: 214
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb de whisky gestookt zoals op stook tv 
Ik heb de mash helemaal laten uitgisten en daarna drie maal gestookt  de laatste met cuts 

Dat ging allemaal vrij goed nu alleen de smaak nog optimaliseren 

Ik ga terug eiken chips bestellen en terug een aantal weken laten lageren dan op hoop van zegen he 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

als er genoeg houtsmaak aan is kun je hem ook laten rusten zonder chips bij te doen,

als je mout smaak bedoelde, dan ga je die volgens mij nog verder terug dringen door nog eens op hout te lageren, als je hout smaak bedoelde dan kun je nog eens lageren op chips.

grts

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey mensen van de stookforum! Ik heb al een paar keer whisky gestookt en is redelijk lekker maar als ik hem laat rijpen dan smaakt hij zo sterk! Wat doe ik er in,eikenhout+kruidnagel+peperbolletjes en dat zo een maand rijpen dan alles er uit want is al goed van kleur!De whisky is 55%! Weet er iemand raad grtj!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Misschien eens zonder kruidnagel en peperbolletjes proberen? En verdunnen naar laten we zeggen 40-45%

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kan dat nog verdunnen na hij de kleur al heeft,heb er al bij een paar flessen alles uitgedaan en nu met water verdunnen naar 40% en afwachten! Bedankt voor tip!

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Met 1 á 2 theelepels suiker p/liter gaat de scherpte eraf.

Eventueel een paar uurtjes verouderen op 50 á 55 graden en daarna een weekje laten rusten.

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oké ik heb er alles uit gedaan behalve de eikenstukjes,en eens proberen gelijk betweter het zegd thanx ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Waarom zou je hem niet kunnen verdunnen? Hij zal iets lichter worden. Kijkend naar mijn voorraad whisky zie ik alle kleuren van strogeel tot diep bruin.

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb al alles verdund naar 40-45% ,en nu aan het verouderen ! Thanx

Beantwoorden
Berichten: 214
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hey dumo ik heb twee flessen staan een ga ik zo laten rijpen en de andere lagen met wat hout chips ,dan kan ik het verschil proeven

Zelf had ik liever meer moutsmaak gehad dat was de bedoeling toch met de granen met 30-45 ppm

groeten

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Heb je hem nog tussendoor geproefd?

Succes met het verouderen.

 

Mag ik vragen waarom je er kruidnagel en peperbolletjes aan hebt toegevoegd?

Beantwoorden
Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ergens opgevangen op een Side  en ook uitgeprobeerd,denk je dat de scherpheid van de kruiden kunnen komen?Nee nog niet geproefd,staat nog in het water nu net afgezet en is nog warm om te proeven,laat het wel weten of het beter is grtj!

Beantwoorden
Pagina 6 / 13
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?