Forum antwoorden aangemaakt
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @nieuwersluis-stookt Sowieso is het niet een goed idee om pitten er gewoon in te laten zitten, het verhoogt het percentage methanol in je brouwsel, en geeft een bittere smaak aan je stooksel. Verder v... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Troebel destillaat. @pikketanus Dit lijkt me de beste manier om er mee om te gaan, palinka hoort, als je echt voor de juiste smaak gaat, een tijd te rijpen. De beste palinka's die ik tot nu toe heb geproefd zijn palinka'... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @baukrrhh Over de kenmerken van palinka zijn er verschillende meningen. Er zijn mensen die vinden dat palinka minimaal 50% moet zijn, liever sterker, maar er zijn ook mensen (zoals ik zelf) die de sma... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @ruud1 Ik zal het recept voor palinka zoals ik het heb geleerd van de Hongaarse mensen hier binnenkort ook op het forum zetten in de recepten-afdeling. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @paolo Een foto van mijn ketel komt er zsm aan. Terzijnertijd zet ik die wel in het forum. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
Troebel destillaat. Vandaag de 4e ketel fruitpulp van dit jaar gestookt tot palinka. Met zeer bevredigend resultaat, maar nu wel iets bijzonders. De afgelopen dagen had ik een mooi helder product, vandaag bloedperziken-p... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @pikketanus Vegyes palinka, dat is een palinka van verschillende vruchten, en dus erg moeilijk te determineren welke je bedoelt. Elke Vegyes die ik tot nu toe geproefd heb smaakte anders dan de vorige... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @psycat Het is een erg oude boomgaard, en er staan dan ook veel oude fruit-rassen die weinig meer voor komen, en die we proberen te behouden voor het nageslacht. Zo hebben we onder andere hoogstam Abr... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @psycat Het moeilijkst te stoken tot nu toe is de kweeperen-palinka, het geeft weinig opbrengst, maar aan de andere kant, het is (naar mijn mening) de lekkerste palinka, zacht, fruitig, en veel aroma.... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @lucifertje Mijn Hongaars is erg beperkt, maar met hulp van handen en voeten redden we ons redelijk goed. We wonen hier nu 10 jaar, dus het bevalt ons uitstekend hoor. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @theresa Dankjewel. Op ons vorige adres hadden we een gigantische Mirabelle de Nancy staan, waar we ettelijke liters wijn van hebben gestookt. Pruimen zijn sowieso erg geschikt voor brouw-doeleinden. ... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @marcel1966 Wij zitten in Baranya, in de buurt van Szigetvar. We hebben wel jaren gewoond in Somogy, mooi comitaat, maar waar we nu zitten vinden we toch meer bij ons passen, we zitten nu op het platt... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @baukrrhh Dankjewel 🙂 |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @baukrrhh Dankjewel, foto's volgen zo snel mogelijk. Dus even geduld tot ik meerdere berichten heb geplaatst, zodat ik foto's kan toevoegen. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @mccorner Hongarije heeft een rijke palinka cultuur, maar onderling toch met veel verschillen. Er zijn stokers die palinka maken voor de goedkope borrel het jaar rond, maar ook stokers met veel kennis... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |