• Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 2 weken geleden

    @prins Is dat om te lachen ?

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 2 weken geleden

    @prins Propolis kan ik al sinds 1980, het is het natuurlijk antibioticum, dokters (meestal de ouderen) die je nog geneesheer kunt en mag noemen kennen dat wel, ik gebruik nooit de chemische van de apotheker maar ik doe dat niet…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 2 weken geleden

    @prins Dat weet ik zeker zo goed als jij, sorry, ik had vroeger alles in mijn eigen tuin staan en nu soms uit de tuin van mijn broer, en als ik iets koop is het NOOIT biologisch want dat is…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Beste, ik stook niet zelf, dat is 1, en 2 in alcohol lost ALLES veel beter op dan in water, al is thee gemaakt met koud water? Maceratie is een proces op kamer temperatuur, bovendien gebruik ik geen kraantjeswater…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 2 weken geleden

    @rumo Ik gebruik nooit de ganse liter alcohol, ik bereken (vrij eenvoudig) hoeveel alcohol van 96% ik nodig heb om een bepaald product te maken en giet die hoeveelheid dan bij de vruchten. Trouwens men heeft ook minder vruchten nodig…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 2 weken geleden

    @prins Ja, ik ook, maar geloof me er zijn wel degelijk echt natuurlijke extracten op de markt en dat gaat dan iets gemakkelijker en sneller, heb ooit het verschil willen ontdekken en gelukkig voor mij was er geen verschil, bijvoorbeeld…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Dit is allemaal zuiver theorie, distilleer uw product van 40% zodat je enkel alcohol en water over houd, in het water zit 0,0 smaak, alle smaak blijft in de alcohol zitten, dus nadien water toevoegen doet helemaal niets af…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 2 weken geleden

    @prins Graag gedaan, ik weet al van in 1970 ongeveer toen er nog een alcohol-likeurstokerij in mijn buurt was hoe ze zelf likeur maken, eigenlijk op dezelfde manier dan ik voor het merendeel. Later heb ik te weten gekomen hoe…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 3 weken geleden

    @prins Sorry, alcohol stoken is hier ten strengste verboden, dus ik koop mijn alcohol altijd in de goedkoopste winkel in Remich (Luxemburg) op de Qua De La Moselle 48 de naam is “Golden Spirits” of DFS is de hoofdfirma. De…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 3 weken geleden

    @prins Ik krijg een e-mail binnen met een bericht dat begint als volgt: “houden jullie geen rekening mee dat fruit voor 90% uit water bestaat …..” maar ik vind dat bericht hier niet terug. Daarom enkel dit 1. Het water…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 3 weken geleden

    @prins Graag gedaan, maar ik denk juist nog aan iets, likeur maken is niet hetzelfde dan bepaalde vruchten op alcohol zetten bijvoorbeeld. vruchten op alcohol zetten zoals rozijnen op jenever ofzo moet je minsten een jaar laten staan. Dat is…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 3 weken geleden

    @prins Ieder zijn methode natuurlijk, maar maximum alcohol percentage tijdens maceratie geeft altijd het beste eindresultaat en daar hoef je dan geen extra smaakmakers aan toe te voegen. Denk hier aan: Thee maken is een andere vorm van maceratie, namelijk…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 3 weken geleden

    @prins Beste, ik heb de indruk dat je het fruit “te goed” wast, je moet er eerst bijna zeker van zijn dat het fruit niet bespoten is natuurlijk, maar: gebruik enkel goed rijp fruit, niet gekneusd en spoel het gewoon…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"8 maanden, 3 weken geleden

    @prins Beste, ik voeg suikerwater (gemaakt van 50/50 gedistilleerd water en witte kandijsuiker) of eventueel suiker op zich enkel toe bij de afwerking, dus zelden of nooit bij het maceraat, omdat suiker het filteren zeer sterk vertraagd en mogelijke suikers…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"9 maanden, 1 week geleden

    @rumo Beste, wat je schrijft is in theorie misschien wel waar, maar de praktijk is anders. Ik wil je best, indien mogelijk, wel een proevertje opsturen. Bovendien weet ik uit ondervinding dat 96% alcohol ook de oliën uit het maceraat…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"9 maanden, 1 week geleden

    @rumo beste, na vele jaren heb ik nog nooit geweten dat de smaak “verwaterd” na het verdunnen of versnijden van het maceraat omdat met een hoger alcohol percentage meer smaak en voedingsstoffen worden opgenomen in de alcohol. Ik heb zo…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"9 maanden, 1 week geleden

    @prins Geen dank, ik ben ondertussen al lang bezig aan een boekje, maar het geraakt niet af. Ik heb recepten die je nergens vind maar wel heel lekker zijn, zo kan je bij aardbeien een beetje frambozen toevoegen bvb, niet…   Meer lezen»

  • Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur"9 maanden, 1 week geleden

    @prins Beste, Ik maak al 55 jaar “AL” mijn likeuren zelf, maar als ik likeur maak van fruit (of kruiden) doe ik dat op de volgende manier:  afhankelijk van het soort fruit gebruik ik het gewenste aantal gram van de…   Meer lezen»

  • @odevie Beste, je maakt hier wel een paar zeer cruciale fouten, ten eerste de vruchten worden niet in liter maar in gram uitgedrukt, ten 2de er gaat natuurlijk alcohol in de vruchten maar dat is enkel ter vervanging van de…   Meer lezen»

  • @ans ik heb al 55 jaar ervaring, maccereer altijd en alles met alcohol van 96% en vruchten zoals aardbeien snij ik minstens in 2 liefst in 4, ik doe er nooit suiker bij tijdens het macereren omdat dit het filteren…   Meer lezen»

  • Meer laden