Vond forum berichten leuk
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken @jerry-can hoeveelheid spoel water hangt ook samen met wat voor granen gebruikt hoe gemalen / geschroot . Kaf , blies . Hoe bij maïschen de suikers zijn losgekomen dus en hoe het daarbij uitlekt. Ik ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken @theresa Lijkt mij vrij logisch dat iemand die een scotch of islay whisky wil maken weet dat je daarvoor geen kraanwater gebruikt maar welwater het liefst uit een veen gebied gebruikt of water gefilte... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken Welkom Jerry, neem niet te veel hooi op je vork en maak het je zelf in het begin niet te moeilijk. Leer eerst je ketel kennen met een simpele suiker vergisting en ga als je dat een beetje beheers over... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken @jerry-can Als je geturfde Whiskies wilt maken kan ik je aanbevelen om ten minste de heavy peated (30 PPM) mout te pakken maar liever de 50 PPM variant, je verliest redelijk wat van de gerookte smaak... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken Welkom Jerry-Can, Voor wat tips omtrent het gebruik van de Grainfather kun je op Youtube eens zoeken naar David Heath. Even als aanvulling op Robbert, omdat je aangeeft een newbie te zijn. De m... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken Welkom op het forum jerry-can. Je hebt al genoeg info zie ik van een paar kanjers dus daar voeg ik niets meer aan toe. Ik leer nog dagelijks van deze stokers. |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Stap voor stap gin en / of whiskey stoken Welkom . STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je 8 liter koud water toe . Bij... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |