Forum antwoorden aangemaakt

RE: Mashen of Maischen

Ik heb braurens ik zal de gist nu uit de koelkast houden dan kan ik er vanavond mee aan de gang. Dan is mijn emmer hopelijk ook op de juiste temperatuur. Ik hou jullie op de hoogte, dank voor nu Erik...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

Ik heb een aquarium pompje met 2 steentjes misschien werkt dat. Een SG meter heb ik niet wel een tilt maar die zit in een emmer met roggebrood suikerwash. Ik moet toch nog wat investeringen gaan maken...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

Heeft toch nog wat voeten in de aarde zie ik. Ik heb t gist vrijdag opgehaald maar niet meteen in de koelkast gedaan, stom. Dry malt extract zal ik moeten bestellen of kan ik ook in plaats daarvan wat...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

Nee nog niet. Ik zat wel net een video te kijken hoe dat moest, in t Engels, met spul dat ik niet ken: DME. Weet jij wat ze bedoelen Erik? Of heb jij je eigen manier om een starter te maken?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

Ik ben gisteren begonnen met de moonshine methode. 2,5 kg whiskeymout en 2,5 kg roggemout vermalen tot bloem in de blender. In de emmer heb ik daar zo heet mogelijk water op gegooid, dus anders als wa...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

Oh ja jij hebt een apart topic hierover, je doet ook t mouten zelf toch? Dat is wel echt next level!

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

T ligt bij mij te rijpen in een eikenhouten vaatje van 5 liter dus ik kan t je nog niet vertellen. Denk dat ik t tegen de zomer eruit haal.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

En welke moutsoorten heb je gebruikt?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

Is de methode van Jan, nu dus de moonshine methode, heel ongebruikelijk in professioneel whiskeyland? Of word dat ook op professionele schaal wel gebruikt? Ik kan me nl voorstellen dat de smaak wezenl...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

Goeie tip! Denk je dat een mash van rogge-mout en zwaar geturfde mout zin heeft? Of is het beter 2 aparte mash-tonnen te maken en na afloop te blenden?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Mashen of Maischen

Dank je wel voor je reactie. Ik ga eens wat proberen!

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Mashen of Maischen

Ik ben nu een jaar bezig met een T500 met copperdome en ook een reflux. Heb al heel wat dingen geprobeerd maar voel me nog een beginner. Wodka van suikerwater, rum van rietsuikermelasse, Barrel 674, r...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Op een emmer van 25 liter scheelt t €1,50. Ik zou voor Bolletje gaan.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Ik heb gisteren weer een tonnetje afgestookt en meteen weer eentje weg gezet. De roggesmaak zit er nu goed in.

In forum Spirits

7 jaar geleden
Pagina 9 / 18