Missch is dit een oplossing René?
Online AH-shop
https://www.ah.nl/producten/product/wi67642/bolletje-fries-roggebrood
Groeten,
SteveV
Vraagje : is dit ook goed ?
https://www.ah.nl/producten/product/wi162967/ah-basic-roggebrood-gesneden
als ja is deze iets minder dan de helft van de prijs van bolletje
Bolletje is zonder conserveermiddelen, deze niet. Uw gist weet wel wat te kiezen ...
Missch kan je je bakkerkunsten boven halen en zelf roggebrood maken.
Kan je meteen de gewenste hoeveelheid suiker en dergelijke toevoegen.
Op een emmer van 25 liter scheelt t €1,50. Ik zou voor Bolletje gaan.
wat jij laat zien, RenéR, is wat hier in huis doorgaat voor brabants roggebrood: licht van kleur, een beetje zurig van smaak.
wat je nodig hebt is wat wij - hier in huis dus - verstaan onder fries roggebrood. dat is donker van kleur en tamelijk klef van substantie.
het bijgevoegde plaatje laat zien wat ik gebruik: fries roggebrood van de aldi. goedkoop en uitstekend geschikt voor een lekkere moonshine.
En hoe is die eigenlijk geworden? Ik ga het dit weekend ook proberen...
T ligt bij mij te rijpen in een eikenhouten vaatje van 5 liter dus ik kan t je nog niet vertellen. Denk dat ik t tegen de zomer eruit haal.
Even een vraagje: klopt het : ik doe de helft van hetgeen in de gistemmer is overgebleven samen met de helft van wat in de ketel is overgebleven na de striprun , doe daar dan nieuwe roggebrood bij en nieuwe suiker en vul aan met water tot 25 liter . Klopt dit ? mvg, RenéR
Ik los de suiker op in de nog hete backset uit de ketel maar gebruik minder dan de helft daarvoor. Daar verkruimel ik de roggebrood in dat gaat als t is afgekoeld onder de 30 gr. in de emmer waar de helft van de bodem is uit geschept. Aanvullen met water tot 25 liter met temp. van ong. 26 graden. Te veel backset gebruiken is kans dat je wash te zuur word. Ik had ergens gelezen dat 25% van wat over is uit de ketel genoeg is.
En na enkele generaties wordt die 25% zelfs te hoog. Telkens wat minderen tot uiteindelijk ongeveer 10%. En dan nog je PH goed in 't oog houden.
monoblock,
Ik ben een beginner en zou graag weten wat je bedoeld met backset roggebrood.
Ik heb totaal geen idee wat je met het hele verhaal bedoeld. Geld dit verhaal soms voor een T500 of de grainfather ??
Ok duidelijk antwoord zal dus een PH meter moeten kopen. Bedankt RenéR
Ja of ph-strips, is goedkoper.
Miljaarde miljaarde heb je nu eindelijk na ruim een twee weken gisten en een week klaren de tijd om te stoken gaat na de eerste 10 liter te stoken het verwarmingselement naar de vaantjes.
Die eerste 10 liters stook was al niet echt wauw evan smaak naar whiskey geen sprake toch leuk experimentje gedaan met ultrasonic : alcohol erin en wat houtstukjes van het testpakje . het resultaat na 4 maal 5 minuten mag er zeker wezen. De kleur fantastisch de smaak veel zachter doch nog steeds geen whiskey. Toch wel goed om te weten dat het verouderen en kleuren een pak sneller gaat.
de andere 10 liter dan nu maar door de T500 en hopen dat er nog iets drinkbaars uit komt.
Effe nadenken wat ik nu ga doen of alambiek uiteen en zoeken naar het probleem van het verwarmingselement en een nieuwe bestellen of een copperdome en condensor kopen en voorlopig op safe werken en de alambiek ergens van de zomer herstellen als ik de boka maak.