-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 2 weken geleden
@ronaldo Doorgaans vergist een goed beslag door tot 990 à 1000 (= dichtheid van water). Ik zou nog even wachten. Mocht sg waarde niet meer verder zakken, dan afstoken.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 2 weken geleden
@ronaldo Wat was je sg waarde aan het begin van de vegisting? Met rekenformule (start sg minus huidig sg) x 0,133 kun je het alcoholpercentage berekenen. Alcohol percentage ‘meten’ lijkt mij ook erg lastig
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 2 weken geleden
@ronaldo het borrelen wil niet zeggen dat uw vergisting klaar is.
Hoe lang staat het?
Wat is het SG? -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 3 weken geleden
@ronaldo
Je zou ook verse Bakkerswinkel kunnen gebruiken, maar ik zou niet weten hoeveel je moet gebruiken, staat vast ergens op het forum
succes
Groet, @ndré😎🥃 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 3 weken geleden
Hoi @ronaldo
Het ligt er aan hoeveel filter sap als je hebt, ik gebruik altijd maar 1 zakje fruitgist op 25 liter
groet, @ndré🥃😎 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 3 weken geleden
@ronaldo
beste kun je de sap in een vergistingsvat met een waterslot doen, doe er (fruit)gist bij om het te laten vergisten, gebruik geen turbo gist.
laat het helemaal uitgisten en de sap daarna destilleren.
succes er mee
Groet, @ndré🥃😎 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 4 weken geleden
@ronaldo
Eerst zul je de sap van de pruimen moeten vergisten voordat je deze gaat destilleren,
er is hierover veel te vinden op het forum
groet, @ndré 🥃😎 -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 4 weken geleden
@ronaldo welkom en veel lees en stookplezier
de kerstman heeft het begrepen:)