Forum antwoorden aangemaakt

RE: Afdichten van alambiek

welnee. Ptfe is het zelfde als teflon, en dat zit ook in je koekenpan. Wordt pas schadelijk bij 300 °C

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Iemand opmerkingen over dit soort ketels?

Dit is de mijne:

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Iemand opmerkingen over dit soort ketels?

... en hou er rekening mee dat je invoerrechten moet betalen, in mijn geval rond de € 50.

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Iemand opmerkingen over dit soort ketels?

Ik heb een (andere) ketel via aliexpress en ben er zeer content mee. Mooi compleet, uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, Hij staat -as we speak- een rogge/gerstwash te strippen en doet dat uitsteken...

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
Experimentje gedaan: maischen op lage temperatuur.

Ik zag laatst een leuk tabelletje langskomen over temperatuur, hoeveelheid gestort graan en de pH in relatie tot de maischtijd. Dus ik dacht: ik neem wat roggevlokken, ongeveer 25% gerstemout en een l...

In forum Bieren en wijnen

8 jaar geleden
RE: Rijst whisky

As we speak staat hier een pan met twee kilo gekookte bruine rijst te maischen. 2 kilo rijst, 10 liter water, 1 uur koken tot dat het een hele dikke pap werd, koelen tot 65°C 500 gram gerstemout. Het...

In forum Het Café (praathuis)

8 jaar geleden
RE: Rogge (testje gedaan)

Dit keer niet gespoeld, gewoon om te testen. Is 75° te verkiezen? Ik deed het vroeger wel, maar nu niet meer, geen idee waarom eigenlijk.

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Rogge (testje gedaan)

138 gram roggevlokken, 88 gram gerstemout, 1 liter water. Het was een testje, he, dus geen grote hoeveelheden. 1 uur gemaischt op 65°C, bij het uitlekken bleef er bij de ongekookte versie 380 gram bos...

In forum Spirits

8 jaar geleden
Rogge (testje gedaan)

Ik werk graag met rogge (voor whiskey of jenever). Het is een ondergewaardeerd graan, groeit goed op de nederlandse noordelijke arme bodems en (niet onbelangrijk) ik kan goedkoop aan groet hoeveelhede...

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Graan: Filteren of niet?

Zeker. Voor de gist zit er volgens mij allerlei lekkers in de bostel: vitaminen, mineralen, oppervlak, sporenelementen. En dan rijst nog steeds de vraag: waarom filteren? Er zit iig véél geur aan de b...

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Graan: Filteren of niet?

Nee, want het filteren gaat veel beter na het maischen als die nog warm is. Maar eigenlijk zou ik ook niet weten waarom niet. Gist houdt vast wel van de bostel.

In forum Spirits

8 jaar geleden
Graan: Filteren of niet?

Ik filter eigenlijk altijd mijn (graan-gebaseerde) mash vóór het strippen. Maar waarom eigenlijk? Het is dun genoeg om niet aan te branden in de ketel en ik kan mij zo voorstellen dat de bostel ook be...

In forum Spirits

8 jaar geleden