Forum antwoorden aangemaakt
RE: Spiritus smaak @robbert ik heb alle benodigdheden besteld, dus even afwachten. Ik heb zowel instructies gezien waar men de mais pulp zeg maar, in de gist emmer laat zitten, maar ook waar eerst de maispulp wordt verw... |
In forum Mijn installatie |
11 maanden geleden |
RE: Spiritus smaak @robbert thnx, Ik ga ermee aan de slag 😁 |
In forum Mijn installatie |
11 maanden geleden |
RE: Spiritus smaak @alchemist @robbert deze, of een ander type? IMG_5860.jpeg |
In forum Mijn installatie |
11 maanden geleden |
RE: Spiritus smaak @alchemist ik heb even naar die gisten gekeken, die Mangrove Jacks is qua gistingstemperatuur wat makkelijker te gebruiken, echter ik zie veel verschillende soorten zoals bijv -M44- Welke zal een neu... |
In forum Mijn installatie |
11 maanden geleden |
RE: Spiritus smaak @robbert ik doe het enzyme altijd bij de mais massa en na een uur het kristal suiker erbij. (22ltr/5kg mais/5KG suiker) Is het beter om het enzyme aan een massa van suiker samen met de mais toe te voe... |
In forum Mijn installatie |
11 maanden geleden |
RE: Spiritus smaak @alchemist ik heb het zelfde probleem, ik heb met twee verschillende installaties gedistilleerd en alle tijden blijft die smerige spiritus achtige smaak in de alcohol zitten. Ik heb van alles geprobee... |
In forum Mijn installatie |
11 maanden geleden |
RE: Voorloop @psycat 🤣🤣🤣🤣🤣 |
In forum Stookforum |
11 maanden geleden |
RE: Voorloop Hoi allemaal, Super bedankt voor jullie antwoorden. De voorloop scheiden vind ik tot op heden nog het moeilijkste. Online zijn er veel mensen die de geur proberen te omschrijven en dat helpt je wel re... |
In forum Stookforum |
11 maanden geleden |
RE: Voorloop @robbert die 400 cc heb ik uit een instructie van een YouTube kanaal, weet echt niet meer precies welke, maar daar hadden ze een berekening van 50 ml voorloop per gallon. Mijn 22 liter is dan 5,7 gall... |
In forum Stookforum |
11 maanden geleden |
Voorloop Hey allemaal, Als ik zo’n 22 ltr stook (met still en thumper) gooi ik altijd de eerste 400 cc sowieso weg als voorloop en daarna maak ik cuts van 100 cc die ik op geur beoordeel. Nu zag ik op enkele ... |
In forum Stookforum |
11 maanden geleden |
RE: Alcohol niet helder. @robbert dank je wel, het kan dus aan heeeel veel dingen liggen. Ik ga het gewoon eerst nog 100 keer oefenen en dan uitvogelen of een van deze zaken de oorzaak is. 😁 Een aantal zaken kan ik al... |
In forum Stooktips |
12 maanden geleden |
RE: Alcohol niet helder. Thnx. Ja het was dan idd wel helder, maar met een kleurtje. Moet nog even wennen aan het juiste jargon binnen de nieuwe hobby. 😁 |
In forum Stooktips |
12 maanden geleden |
RE: kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever) Ah, goed om te weten. Thnx 👍🏻 |
In forum Stookforum |
12 maanden geleden |
RE: kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever) @mccorner voor mijn 3e stook wil ik dat ook gaan proberen. Vraagje: kan je de alcohol, eventueel om een keer te proberen, ook uit een paar goedkope Aldi flessen witte wijn stoken? Ik snap dat het een ... |
In forum Stookforum |
12 maanden geleden |
Alcohol niet helder. Hey allemaal, Ik ben aan de slag gegaan met mijn nieuwe startersset (still en kleine thumper) en heb de eerste keer een hele heldere alcohol weten te stoken met half suiker en half mais. Hij was echt ... |
In forum Stooktips |
12 maanden geleden |