Staat de fles nou wel in het water, maar raakt de bodem niet of komt de fles zelf niet in aanraking met het water ?
CaPo70, ik gebruik zelf een geemailleerde weckketel waar je de temperatuur op kan instellen.
Bovendien zit er een instelbare electronische klok op en een rooster op de bodem.
Ik gebruik hem voor de weckpotten met vruchten, voor advocaat maken en het verouderen van drank.
Het is van belang dat de fles de bodem niet raakt.
Ik heb zelf nu een hotpot met thermostaat en snap dat de fles niet de bodem mag raken, hier zit namelijk het warmte element, maar als ik de fles iets verhoogd er in plaats mag de fles dan wel in aanraking komen met het water of helemaal niet.
De hoogte van de inhoud van de fles en het water in de hotpot moet gelijk zijn, maw helemaal in het water.
Top! Heb namelijk een pot zonder binnenpot.
Dus roostertje op de bodem, fles erop vullen met water tot het water net zo hoog staat als de inhoud van de fles, fles eruit, water op temperatuur laten komen tot 48 - 52C, fles erin dop openen en weer licht afsluiten en lekker laten staan.
Ik heb een hotpot, nu wil ik even weten of ik (1) de temperatuur daarvan eerst op 50 graden moet krijgen en dan de flessen er in of (2) de flessen in koud water er in en dan het geheel opwarmen tot 50 graden.
Methode 1 is een stuk sneller namelijk want dan doe ik water van rond de 50 graden in de hotpot , waardoor ik de hotpot een stuk minder lang aan moet hebben.
Ik denk dat ik een kist maak met een constante temperatuur van 48-52 graden, laat ik ze een jaar in staan, heb ik straks drank uit de middeleeuwen 1287 om precies te zijn.
Sorry, voor de grote image, ik mocht hem niet meer aanpassen van het systeem...
🙂
Verouderings tip maak 200 flessen op vooraad,drink er een per maand de laatste fles is 16 jr oud.kwestie van geduld,hahaha.gr.????Chris.V.
16 Jaar ?, dat zou dan waarschijnlijk mijn laatste fles zijn.
Bedankt mannen, kan ik geen zak mee, maar kan de humor wel waarderen 😉
Ben er verder wel uit.
Ik denk dat het allemaal niet zo veel uitmaakt, ik heb ook gelezen dat sommigen het eerst bij 50 graden een dag opwarmen en daarna een dag in de vriezer, ik denk dat het vooral gaat dat het wat extreme weersinvloeden krijgt, al is dat kunstmatig.
Het lijkt mij handiger om het langzaam op te laten warmen, dan "schrikt" de fles ook niet zodat er een barst in kan komen.
Ik zet de drank ook wel gewoon buiten overdag warm s'nachts koel is op de natuurlijke manier en kost geen moeite of energie,je kunt hem ook een tijdje in je schuur zetten als die niet verwarmd word.de vaten wisky van jac.D.liggen ook gewoon onder een afdak.gr?Chris.V.
Heb nu een partijtje weckflessen met Whisky achter de houtkachel staan inclusief eikenhout, op deze manier wil het volgens mij ook wel en staan ze niet in de weg. Groet, @ndré??