Dat ziet er ook lekker uit Auke!
Beetje jammer dat ik gisteren niets in de koelkast heb gezet, bier op kamertemperatuur is het toch net niet... Hoewel sommigen erbij zweren dat speciaalbier gewoon op kamertemperatuur gedronken moet worden ben ik het daar niet mee eens.
Ik vind lichter bier, zoals deze ook veel beter als ze goed koud staan. Voor zwaarder bier houd ik kelder temperatuur aan (10-12Β°C)
Net als bij wijnΒ is deΒ drinktemperatuur afhankelijk van het soort bier, meestal worden lichtere bieren en vooral pils koel gedronken.Β Echter de speciaal bieren met veel meer smaak,Β drinktΒ men voornamelijkΒ op kamertemperatuur.
Hier zal niet iedereen het mee eens zijn en zijn er toch mensen die elke biersoort in de koelkast zetten
Klopt, persoonlijk vind ik dat ik mijzelf tekort doe als ik een speciaalbiertje niet koel. Maar dat mag iedereen natuurlijk naar eigen smaak bepalen. Ik vind rode wijn uit de koelkast weer smerig π
Β
In mijn vaste stamkroeg in Amsterdam drink ik altijd Zatte van brouwerij 't ij. Een blonde Tripel maar die hebben ze daar extra koud van de tap, die voel je echt naar binnen glijden π Is idd een licht bier (van kleur dan, alcohol is 8%)
Β
Mijn Irish Red met 7 gram suiker per liter voor de hergisting.
Proost Erik, en met 7 gram p/liter een mooie schuimkraag.
Dank je Rob! Het is een hele mooie schuimkraag die ook nog lang stand houdt en dat komt de smaak, die ook goed is, enkel ten goede........ weekend π
He mannen !!
die foto's dat betert er niet mee hoor Β nu loopt het water al uit mijne mond van al die lekkere pinten te zien
Β
O wat verlang ik naar dezen avond.Β
grts.
'k heb er bijlange zoveel bubbels niet in, ik zal de volgende keer proberen met wat meer suiker toe te voegen.
Mijn Irish Red met 7 gram suiker per liter
Β
hoeveel alcohol is uw bier, 'k heb wel ergens gelezen hoe hoger uw alcohol gehalte hoe meer bottelsuiker je moet toevoegen. Klopt dat??
Bij 'kamertemperatuur' rijst weer de vraag wat de temperatuur van je kamer is. Ook wijndrinkers zijn hier over verdeeld. Volgens sommigen zou 16Β°C de juiste 'kamertemperatuur' zijn voor rode wijn.Β
Β
Maar terugkomend op de hoeveelheid suiker voor het bottelen; ik heb gemerkt dat de actviteit van het gist ook een belangrijke rol speelt mbt de nagisting op de fles (dus koolzuur vorming).
Deze is 5,4% dus niet zo hoog. Voor mijn tripel, die 8,3% is heb ik 8 gram per liter gebruikt. Schuimt ook goed en ook de schuimhoudbaarheid is prima.
Β
Sorry voor de foto Dumo π
Β
Vanavond geen bier voor mij, ik heb een wijnproefavond met de wijnclub.
de actviteit van het gist ook een belangrijke rol speelt mbt de nagisting op de fles (dus koolzuur vorming).
Β
Ik ben ook in die richting aan het denken, omdat ik mijn bier nogal lang heb laten klaren, ik heb wat bottelgist liggen voor de volgende keer wat korreltjes bij te doen.
zou je met den sg dobber het suikergehalte van uw bier dat je uitschenkt kunnen meten dan kan ik misschien achterhalen of al de toegevoegde suiker bij het bottelen op de fles vergist is
Β
Β
Β
ook leuk, lang geleden voor mij Β π
Β