Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 13 / 71

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als dat maar goed komt..... 😉

Voor je het weet is hij er.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik had vanavond een flesje koud gezet omdat ik nieuwsgierig was naar het resultaat. Zondagmiddag gebotteld dus nog maar kort hergist. De psst viel erg tegen en de bubbels ook. Hoop dat er over een paar dagen wat meet bubbels inzitten. Hij smaakt wel lekker op een warme avond.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat komt helemaal goed Erik, dat was bij mij net zo. Nog even geduld hebben ?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, moet nog even uitvinden hoe dat gaat met die cloud.

Ik had het vandaag druk met andere zaken die erg belangrijk waren.

Heb jij dat misschien wel voor elkaar?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja dat is heel simpel Rob. Je kunt per gisting een naam opgeven en dan je e-mail adres posten op de cloud. Dat is op het tweede tabje of bladzijde op je app. Ik geloof dat je enkel g-mail en hotmailadressen op kunt geven. Mijn reguliere e-mail werkte niet.

Dan krijg je in je mail een link en als je daar op klikt krijg je een mooi overzicht. De volgende keer dat je op die tweed pagina komt doet hij dat automatisch en na verloop van tijd zie je ook een grafiek. Moeilijk uit te leggen want ik heb niet te vergisten staan momenteel maar het wijst zichzelf.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan en Erik, ik ben op 1 juni begonnen met 24 liter Solevita appelsap van de Lidl (s.g. 1052) maar met 2 kg kristalsuiker erbij had ik een s.g. van 1072.

Deze gist gebruik ik:

 

Op welk eind s.g. zijn jullie gaan bottelen?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ben benieuwd naar het resultaat Rob.

Ik ben gaan bottelen toen mijn Tilt 0.998 aangaf. De bubbels vind ik na 5 dagen nog iets te weinig (150 gram op 20 liter toegevoegd). Hoop dat het toch iets meer gaat worden. Iedere dag maar eens een flesje opentrekken 😉

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De vorige appelcider was van een ander merk en heel licht van kleur, dit sap is wat bruiner.

De smaak van de vorige appelcider was fantastisch, dus afwachten hoe deze appelcider zal smaken.

De eerste dag gebeurde er helemaal niets, maar de dag erna toen ik hem in de klimaatkast plaatste, kwam hij goed op gang.

Op dit moment geeft mijn Tilt een s.g. aan van 1062 en 25 graden, dus rustig afwachten.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bij mij duurde het ook bijna twee dagen voordat e.e.a. goed op gang kwam. Er gaat niets boven een mooie rustige vergisting.

Leuk he zo'n Tilt!

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik was in het begin nogal skeptisch met deze Tilt, maar gezien het gemak hoe je de vergisting kan volgen zonder het vat te openen en een monster te hoeven nemen, is het toch een perfect apparaat.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, die bubbels hadden bij mij ook meer tijd nodig dan met de champagnegist. De vergjsting kwam ook langzamer op gang, dag was bij jou ook zo toch? Dus meer geduld hebben ? bij mij is het goedgekomen, dus bij jou ook!

 

Rob, gist uit polen, waar heb je die gekocht?

 

Die Tilt..... ik denk dat ik hem toch ook maar ga bestellen ? 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Rijpen

Vaak is de cider direct na de gisting nog niet goed drinkbaar. Gedurende minstens drie tot vier maanden moet de smaak en geur van de cider zich nog verder ontwikkelen en in balans komen. Dit kan het beste in een koele (10 tot 15 graden) ruimte en liefst in het donker als de opslag plaats vindt in kunststof vaten of glazen flessen. opslag in houten vaten is ook mogelijk en biedt de kans dat de cider geur- en smaakstoffen van het hout opneemt.

Gedurende deze periode kan er in de cider onder invloed van bepaalde bacteriën een omzetting plaatsvinden van appelzuur naar melkzuur. Dit heeft een zachter smaak tot gevolg. Dit noemt men een melkzuuromzetting. Ook hierbij ontstaat een geringe hoeveelheid koolzuurgas. Deze omzetting komt meer voor als de cider rijpt in eiken vaten. In ciders van gepasteuriseerd sap dient men de bacterie speciaal toe te voegen. Ciders zijn 2 tot 3 jaar houdbaar.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan, jij hebt gewoon een Tilt nodig 😉

 

De vergisting was ook langzaam op gang gekomen dus ik denk dat hij inderdaad meer tijd nodig heeft. Maar het is geen straf om iedere dag een flesje te proberen.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan, hier het adres wat op de verpakking van de gist staat:

Adres biura / magazynu:
Firma handlowa ARES
ul. Cieślewskich 37Z
03-017 Warszawa

NIP: 113-25-29-689

tel: 22 614 17 65

email: [email protected]  -  ik zal ze met google translate een mailtje sturen waar in Nederland of Duitsland verkooppunten van deze gist zijn.

Het wordt in Zweden geproduceerd

Ik heb het zelf via Amazon gekocht.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Rijpen op eiken gaat hem niet worden maar meer geduld..... vooruit dan.

Beantwoorden
Pagina 13 / 71
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?