Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 46 / 71

Murmillo
Berichten: 2832
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Super Jan! Fijn dat hij bevalt! Als ik weer als test persoon moet functioneren hoor ik het graag. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ondanks dat de hergisting nog niet helemaal klaar is toch een flesje geproefd. Hij moet richting de 2,5 bar.

Gisteren een flesje koel gezet en nu geproefd. Idd nog wat meer koolzuur nodig maar hij is heerlijk. Ook de vlierbloesem is goed herkenbaar en niet overheersend. En wat een fijn kleurtje ?

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wel heeeel gaaf dat metertje... Ziet er idd prima uit!

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2832
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Top Jan! Hoelang moet ik nog wachten?

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je kunt er gerust een nemen hoor. Ik heb zelfs een 2e op met ijsklontjes ? 

Voor wat meet prik zou ik nog een paar dagen tot een weekje wachten.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2832
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Top!

Beantwoorden
Berichten: 140
(@sjefman)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vlierbloesem cider is zo erg lekker! 

 

De vlierbloesemcider die ik maak is onder vrienden/familie geliefder dan de 'normale'.

Beantwoorden
Berichten: 292
(@erikjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik kwam vandaag thuis uit me werk en ook bij mij was er een fles gesprongen. Ik weet zeker dat de druk teveel is geweest want de andere die ik openmaakte kwam er een spuit uit van 20 cm hoog. Dus ik was blij dat ik ze in de gootsteen opende voor de zekerheid.

Beantwoorden
Berichten: 292
(@erikjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

 

 

Edit: foto kleiner gemaakt zodat deze zichtbaar is

 

Beantwoorden
Berichten: 292
(@erikjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dit als resultaat

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Te veel bottelsuiker of te vroeg gebotteld. Flessen van Ikea? Zijn niet heel sterk.

Voor je gaat drinken goed koelen, dat scheelt heel veel druk op de fles. Wat niet gekoeld is kun je het beste een handdoek overheen gooien. Als ze klappen dan kunnen de scherven geen kwaad en je hoeft minder schoon te maken 🙂

Is hij wel lekker geworden?

Beantwoorden
Berichten: 292
(@erikjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Inderdaad flessen van de ikea, dus die gebruik ik niet meer. 12 gram suiker gebruikt zoals beschreven. Prik genoeg een heuse fontein :). En er zat net geen 10% in volgens mijn vinometer, dus te vroeg gebotteld denk ik niet.

De smaak was erg droog tegen heel licht zuur aan. Dus de rest weg gedaan. Binnenkort poging 2

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

En voordat je gaat bottelen moet het eerst helemaal uitgegist zijn. Ook al lijkt de vergisting voorbij, dan kan de gisting nog steeds bezig zijn. Een waterslot is geen indicatie voor de vergisting, meten met een hydro- of refractometer. Drie dagen hetzelfde SG dan mag je pas aannemen dat het uitgegist is. 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2832
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat jammer Erik-Jan! Ik gebruik die flessen van de Ikea ook en bij mij is er nog niet een geklapt. Ik gebruik wel minder suiker dan jij. Succes bij de volgende batch.

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik gebruik de flessen van Ikea ook. Nadat het waterslot is gestopt met pruttelen, wacht ik nog rustig een week. Ik heb ook nog wel eens op een schoon vat afgeheveld, om minder gistdepot in de fles te krijgen. Na het bottelen kwam het nog rustig op druk. Ik gebruik hooguit 10gr suiker/L

Beantwoorden
Pagina 46 / 71
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?