Mijn groothandel gaat niet verder dan een 25 liter emmer π En daar gaat dan heel wat bezinksel vanaf.
Β
Ik las een recept op smulweb waarbij er ook nog gember in de tomatenwijn ging.... Ik denk dan meteen ook weer aan basilicum π Tomaat Pesto wijn!
Bieten sap kun je ook wijn van maken Nimrax ? Er kan nog wel een fles in vensterbank . ?
En Mams maar denken "Waarom drinkt hij ineens zo braaf zijn tomatensap?"
Jan je snapt toch dat hij jullie advies gevraagt heeft, zodat als mams er achter komt Nim kan zeggen,;"Ik moest van Jan". π π π
Β
Hij staat naast een plant basilicum... en Gember=Gadver... moet ik effe aan de bitch vragen(mijn mams, die heeft dat wel weer ergens). Robbert? Wat vind jij ervan? Zo laten of toevoegingen?
Je weet toch ?
...en van Robbert,terwijl Chris zag dat het goed was... Wiliam,je hebt gelijk. Zo kom ik overal mee weg.. it's true! π
Β
Gewoon zo laten vergisten . Tomaten drankjes zoals wijnen kun je in een glas serveren met b.v. blaadje Basilicum of laurier er in of partje paprika . geeft dat beetje extra en staat ook leuk .
En nog een leuk stukje:Β https://lisetteschrijft.nl/vinivega-wijn-tomaat-of-paprika/
Β
Zeg maar tegen mam dat het mijn schult was Nimrax ! t is wat laat voor moederdag maar geef haar rozen likeur dan kun je nooit meer stuk .
( alc 90% . 500 ml .
18 gr rozenblad . 4 gekneusde amandel , de helft van schil van 1 citroen , 1 kruid nagel . dit 10 dagen trekken . filteren , 200 ml suiker siroop en aanvullen met water ) ??
Lummel krijgt de schuld en dank voor je input. De bitch krijgt een perenstookwijn distillaat op bakkersgist recept van ChrisV... dus alles komt goed. Die rozenlikeur bewaar ik voor een romantisch ontbijt op bed...Niet met de bitch π
Ps. 10 dagen trekken...ik heb dus al een driedubbele hernia he? omg...
Β
nimrax graag een link naar de video aub
Β
Komt eraan zodra die klaar is. Ik post die onderaan dit topic. Komt goed π
Β
Bieten sap kun je ook wijn van maken Nimrax ? Er kan nog wel een fles in vensterbank . ?
Bieten daar kun je een hele lekkere port mee maken, gewoon een andere gist pakken.
Bieten daar kun je een hele lekkere port mee maken, gewoon een andere gist pakken.
Nog even en we gaan een hele nieuwe weg in met groentendrankjes ? hoewel de Canadese tomatenwijnmaker pas toestemming kreeg toen hij had bewezen dat de tomaat fruit is en geen groente.
Β
Ik vind het leuk deze bijzondere experimenten. Pirt van bieten lijkt me ook gaaf!
i.d.d munckerik en rietsuiker gebruiken bij de vergisting .