Meldingen
Alles wissen

Tomatenwijn

Pagina 6 / 13

Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Even door roeren of schudden . gist kan iets verstikken . in laatste dagen echt met rust laten . Kan i..d.d. te warm zijn in de fles .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Leuk tomaatje,???gr.Chris.V

Β 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het gaat weer goed met Chris. Ook de ogentest : uitstekend πŸ˜‰

Update tomatenwijn project: Robbert, ik heb de fles 10 seconden rond gedraaid. Het lijkt nu weer op tomatensap met een minimaal schuimkraagje. Verdere updates volgen. Waterslotje bubbelt niet (meer).

Β 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

als het schuimt Dan gist het nog steeds .
Als het te warm was in de zon kan gisting stoppen . even afwachten of hij weer opgang komt .

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

33,6 graden op de laserthermometer.
Vette schuimkraag...

Β 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

temp wat hoog . schuim is goed teken .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Die duif wacht op het eerste glas.???gr.Chris.V.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Update tomatenwijn uitprobeersel:
Is uitgebubbeld,
waterslot is nog voldoende gevuld
en de vloeistof ziet er mooi helder uit.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dan is hij heel snel geklaard! Ik ben zo benieuwd naar de smaak! Ik wil het ook gaan maken maar ik moet eerst wat emmers leegstoken, anders wordt het hier wel heel erg vol πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahaha of de Chris buitenklimaatkast inrichten. Gaat prima nu. Ik moet eerst even gaan hevelen,ook al kan ik wel een beetje met een slangetje uit de fles snoepen.. ook wel benieuwd eigenlijk...

Β 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

En??of?

Β 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jongens en enkele meiden... Het is een lekker "strak",droog wit wijntje geworden(zonder co2 dus prima uit zichzelf geklaard), met 14% ABV bij 23graden op de refractometer. Smaak is prima!
Hiervoor betaal je normaal de hoofdprijs in een restaurant.
Ik heb mezelf net 2x "Oh ja hoor!"horen zeggen.
Nu weer totaal laten bezinken en dan hevelen en bottelen πŸ˜‰

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat klinkt dus als dat we dat ook maar moeten gaan maken!

De 14% op de refracto zal denk ik niet kloppen. Wijn op de refracto werkt niet goed. Maar het gaat om de smaak. Ik heb nog 3 emmers staan die leeg moeten, daar moeten er 2 van vol met roggebrood mengsel, de 3e gaat dan vol met tomaten! Staafmixer erdoor en knallen maar!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb je weer goed gedaan?zo komen we tenminste ergens.nu geen tomatensoep maaaar juist,en tomaten zijn gezond.?

Β 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Snel gegaan . ! klink goed . ??

Beantwoorden
Pagina 6 / 13
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?