Even door roeren of schudden . gist kan iets verstikken . in laatste dagen echt met rust laten . Kan i..d.d. te warm zijn in de fles .
Leuk tomaatje,???gr.Chris.V
Β
Het gaat weer goed met Chris. Ook de ogentest : uitstekend π
Update tomatenwijn project: Robbert, ik heb de fles 10 seconden rond gedraaid. Het lijkt nu weer op tomatensap met een minimaal schuimkraagje. Verdere updates volgen. Waterslotje bubbelt niet (meer).
Β
als het schuimt Dan gist het nog steeds .
Als het te warm was in de zon kan gisting stoppen . even afwachten of hij weer opgang komt .
33,6 graden op de laserthermometer.
Vette schuimkraag...
Β
temp wat hoog . schuim is goed teken .
Die duif wacht op het eerste glas.???gr.Chris.V.
Β
Update tomatenwijn uitprobeersel:
Is uitgebubbeld,
waterslot is nog voldoende gevuld
en de vloeistof ziet er mooi helder uit.
Dan is hij heel snel geklaard! Ik ben zo benieuwd naar de smaak! Ik wil het ook gaan maken maar ik moet eerst wat emmers leegstoken, anders wordt het hier wel heel erg vol π
Hahaha of de Chris buitenklimaatkast inrichten. Gaat prima nu. Ik moet eerst even gaan hevelen,ook al kan ik wel een beetje met een slangetje uit de fles snoepen.. ook wel benieuwd eigenlijk...
Β
En??of?
Β
Jongens en enkele meiden... Het is een lekker "strak",droog wit wijntje geworden(zonder co2 dus prima uit zichzelf geklaard), met 14% ABV bij 23graden op de refractometer. Smaak is prima!
Hiervoor betaal je normaal de hoofdprijs in een restaurant.
Ik heb mezelf net 2x "Oh ja hoor!"horen zeggen.
Nu weer totaal laten bezinken en dan hevelen en bottelen π
Β
Dat klinkt dus als dat we dat ook maar moeten gaan maken!
De 14% op de refracto zal denk ik niet kloppen. Wijn op de refracto werkt niet goed. Maar het gaat om de smaak. Ik heb nog 3 emmers staan die leeg moeten, daar moeten er 2 van vol met roggebrood mengsel, de 3e gaat dan vol met tomaten! Staafmixer erdoor en knallen maar!
Heb je weer goed gedaan?zo komen we tenminste ergens.nu geen tomatensoep maaaar juist,en tomaten zijn gezond.?
Β
Snel gegaan . ! klink goed . ??