Meldingen
Alles wissen

Brouwen in de Grainfather Conical Fermenter

Pagina 12 / 28

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummel volgens mij lig je als een spinnende kat voor je speeltje,Jan is net Intratoys voor jou.lieve jong he dat hij je zo gelukkig heeft gemaakt,zij mijn exen niet gelukt.????gr een mede genieter Chris.V.

Β 

Hou op over vrouwen, ja dan maakt Jan me wel gelukkig alleen is hij net zo duur als vrouwen, als hij ondertussen niet duurder is. Laat ik maar niet gaan rekenen

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Even een update.

De Blonde Lager staat nu ruim twee dagen te gisten. Lekker rustig in hetzelfde tempo. SG is al 30 punten gezakt (30 x 0,13125 = 3,9375%). Opgave op de verpakking is 4% maar de 300 gram droge moutextract ipv glucose zal het percentage iets opschroeven. De Tilt blijft constant 20,2 graden aangeven. Ik heb nog nooit zo'n mooie constante vergisting gehad. De temperatuur die de fermenter aangeeft fluctueert wel tussen de 20 en 20,5 maar dat komt volgens mij doordat deze temperatuurmeter aan de buitenzijde zit. M.a.w. de temperatuur van de te vergisten vloeistof blijf zeer constant.Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

vorige week de grainfather Β fermenter besteld kan niet wachten tot hij komt ?

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

vorige week de grainfather Β fermenter besteld kan niet wachten tot hij komt ?

Dag Marco, goede keuze ?Β vrijdag zijn ze er weer. Met wat geluk heb je hem zaterdag in huis!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hele goede keuze Marco!

Nog een paar nachtjes slapen πŸ˜‰

Β 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat zou mooi zijn kan ik van het weekend een biertje coldcrashen kijken of dat lukt

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je hebt de koelpomp besteld toch? Een vat koud water in een koelkast en je hebt een chiller geimiteerd πŸ™‚ een emmer glycol in de vriezer is nog beter ? en natuurlijk uiteindelijk een echte chiller! Maar die komen nog maar mondjesmaat binnen,, dus de koelpomp is een prima keuze om mee te beginnen!

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Had een ss brewtech brewmaster daar zat een koelspiraal in .Pompje in de vriezer gedaan in een bak met isopropyl alcohol .Maar brewmaster is maar enkel wandig verloor te veel koel capaciteit daar door.Hoop dat dit lukt anders komt de glycol cooler er ook

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Was een geweldige tip Erik om de fermenter op zijn kop te zetten om de dual valve erop te schroeven. Zonder dat lukt het gewoon niet. Ook dat staat weer onhandig in de gebruiksaanwijzing. Maar nu ging het gelijk goed.

Β 

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hahaha ja ik heb me daar een partij mee liggen kloten en niet een keer. Was dat niet iets met ezels, stenen en stoten?Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik kan het me voorstellen hahahaha. God wat ben ik blij dat jij de eerste was die hem geΓ―nstalleerd heeft, ook al met het niet circuleren van de pomp met 4 liter terwijl het instructiefilmpje dit wel zegt. Man man man, had je me op dat moment al weg kunnen dragen.Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik denk dat wanneer ik je had laten hannesen met die dual valve de hele zooi nu naar het oud ijzer kon πŸ™‚

Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik denk dat wanneer ik je had laten hannesen met die dual valve de hele zooi nu naar het oud ijzer kon πŸ™‚

Β 

Β 

100% zeker.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Als we Erik toch niet hadden πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja nu nog zijn advies met hop, brouwzouten want ga een osmoseapparaat kopen en natuurlijk gist en het beste mout.

Β 

Eind volgende week schep ik voorzichtig de stookwijn die ik van de week van 13 kilo graan uit de giston in de fermenter en tegelijk gebruik ik het oude gistbed nog een keer voor 12 kilo graan. En dan ben ik heel benieuwd wat de fermenter nog aan gist laat neerslaan. Je zou zeggen dat nog een keer 48 uur op 4 graden echt een superschoon product moet geven. Kan ik alleen niet eerder doen als donderdag want we gaan weer fietsen.Β 

Beantwoorden
Pagina 12 / 28
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?