25 liter in de fermenter maakt dan ook 25 liter bier of hoeveel maakt het uiteindelijk dan ?
25 liter natuurlijk en gestookt een paar liter 100% voor wodka whiskey enz
Jan idee voor de ideeenbus gist aftappen is een ramp als hij op de grond staat. Erik heeft er al een foto van gemaakt hoe hij het heeft opgelost een slangetje van 10cm volstaat maar dat moet je bij de concurrent halen. Erik brengt het voor me mee naar de bbq waarvoor grote dank maar begrijp niet waarom het niet is meegeleverd met de duel valve . Kost geen drol, kleine moeite groot plezier
Prima idee! Ga ik regelen!
Mooi want dit komt eruit wil je niet op de vloer hebben
@lummel neen tapkraan is er niet bij gerekend ... wordt ook moeilijk want daar kan je dan weer heel ver in gaan wat prijs en grote aangaat
Prima idee! Ga ik regelen!
Ik heb nog zo'n 90 centimeter liggen (verplichte minimale afname bij de concurrent met pinksterkorting = 1 meter). Deze mag je zo van me hebben, dan maak je er (minus Lummel) nog 8 mensen blij mee 🙂
Rene, wanneer je 25 liter brouwt heb je altijd wel wat verlies met gist aftappen en bottelen maar dat is minimaal.
Op zich toch wel een goede vraag van René, voor mij is deze klaar om te stoken, daar was het immers voor bedoeld maar laat hem toch nog een paar dagen staan voor de fun hoeveel residu er weer is af te tappen over een paar dagen.
Overigens is de inhoud van de fermenter sowieso 27 of 28 liter want de 30 liter gistton zat boordevol. Maar veel verlies zal het niet meer worden verwacht ik maar als er nog een keer zo’n troep uitkomt stoken we allemaal met veel te gist. Hoewel 100% perfectie is toch ook niet nodig. Met genoeg klaren kom je er ook heb nog een ton turbo staan uit stookwinkel staat er al een maand wellicht langer en is ook heel schoon zie foto
Hahaha als je geen machines hebt moet je geduldig zijn
Ik laat hem staan en kijk maandag weer wat eruit komt. Dan nog maar een keer dweilen.
Zelfs de afgetapte gist klaart al weer zal ik ook een paar dagen laten staan al zijn fruitvliegjes er als de kippen bij.
Ik heb nog zo'n 90 centimeter liggen (verplichte minimale afname bij de concurrent met pinksterkorting = 1 meter). Deze mag je zo van me hebben, dan maak je er (minus Lummel) nog 8 mensen blij mee 🙂
Bedankt Erik!
Idd wel fijn als iedereen er zo'n stukje slang bijkrijgt. Idd kleine moeite en iedereen blij! Ik heb de concurent vanmorgen gemaild over mijn pinksterbestelling, geen antwoord maar prompt een verzendbevestiging. Waar ligt dat dan aan????
Ik heb de concurent vanmorgen gemaild over mijn pinksterbestelling, geen antwoord maar prompt een verzendbevestiging. Waar ligt dat dan aan????
Ze hebben daar een reactieve klantenservice zonder enig empathies vermogen met de snelheid van een slak.
Ik heb ook nog een paar sink strainers voor enkele Grainfathergebruikers. Die neem ik ook wel mee naar de barbecue.
Zo en nu een welverdiende tripel van het huis 🙂
Nou Eric, je hebt het helemaal compleet, zeg. Ben benieuwd naar het fust gedeelte, trouwens.
MunckErik, Lummel, het lekken bij de connector koppeling is te voorkomen: de 2 witte ringen moeten ín de connectie van de fermenter geplaatst worden voordat de koperen connector koppeling erin wordt gedraaid. Teflon is niet nodig want deze ringen zorgen voor de afdichting van de connecties.
Laatste keer gist afgetapt en het was niet veel meer. Deze gaat vandaag of morgen de ketel in voor whiskey van pilsmout. Zie foto en het geknoei zonder slangetje. Maar dat is opgelost voor volgende klanten
Rechts de whiskey die meegaat naar de bbq links de geklaarde stookwijn.