Meldingen
Alles wissen

Brouwen in de Grainfather Conical Fermenter

Pagina 20 / 28

Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ben net terug van Jamaica .. Heb mn Q ook weer aan gestoken . Heb van JAHMANNN land JERK kruiden mee genomen , en net kiplollies gemaakt in de kruiden . Ben heel benieuwd  🙂

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Welkom terug Oenga!

Kip gaat hier ook altijd heel erg hard! Dat zou ik ze hier meerdere dagen per week kunnen geven zonder dat ze het zat worden.

Morgen een dagje alleen en heb al besloten dat ik op zoek ga naar een echte Tomahawk steak. Normaal bestel ik die online maar ben daar nu te laat mee. Dat wordt waarschijnlijk weer de Sligo of de Hanos, slagerijen hebben zoiets meestal niet op voorraad.

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

We moeten ook eens een BBQ topic starten... Ultieme van de tomahawk is m op caveman style klaar te maken.....

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

We moeten ook eens een BBQ topic starten... Ultieme van de tomahawk is m op caveman style klaar te maken.....

 

Ik ben voor! Wat sluit er nu beter aan bij een stookforum dan BBQ! Een stookwinkel kan natuurlijk ook BBQ artikelen verkopen ?

 

Maar serieus, open maar een nieuw topic hiervoor! Ik probeer graag nieuwe dingen uit! Kiplollies zijn trouwens ook erg leuk! Goed idee Oenga!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Helemaal mee eens! Jack open dat topic maar 🙂

Ik heb begrepen dat er onder de leden wat barbecue goeroes zitten waar we veel van kunnen leren.

Jan dat is een mooi stukje vlees, laat morgen maar eens zien of hij zo geworden is. (Met jouw culinaire achtergrond zal het zeker een mooie en lekkere worden).

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Een topic zou best leuk zijn ik heb van mijn leven nog nooit iets goeds van de BBQ kunnen krijgen. Het zal met geduld te maken hebben vermoed ik. Onze weber staat al jaren werkloos in de tuin maar het zou zo maar eens kunnen dat ik het vandaag weer ga proberen. 

Als ik straks de slager een entrecote van 4 ons laat afsnijden en ik wil hem rood. Wat adviseren jullie dan? Met deksel, zonder deksel hoe lang? Hoeveel kool erin? Lummelientje is weer meer van de spiesjes. 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Oenga, zou je bij gelegenheid eens een foto van je tap kunnen maken want kom er op e-bay ook niet uit. Eigenlijk zou ik zo’n ding willen hebben die Erik heeft om het bier uit de fermenter te pompen ( zo was het toch Erik) in een fust van 10 tot 30 liter. Op een tap aansluiten. Desnoods in een koelkast die heb ik wel zien staan. Maar hoe maak je die fusten dan weer schoon? 

 

Jammer dat Grainfather niet beschikbaar is want dan sluit alles naadloos op elkaar aan. Neem ik tenminste aan.  

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik ben ook niet zo'n barbecue-held maar zou hem met deksel en niet al te veel kool bereiden. En een entrecote van de barbecue eet je met chimichurri (dat is mijn aanbeveling). Maar die had je dan gisteren al moeten maken. 

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

 

https://www.ebay.de/itm/Kuhlschrank-Doppel-Zapfanlage-Fassbier-Getranke-Zapfsaule-Ausschank-Fasser-50l/332654466988?hash=item4d73c057ac:g:VcEAAOSw0-Ba~EDS

Dit is ongeveer dezelfde als de Mangrove Jack … maar ze zijn goedkoper te krijgen. Ook 2e hands.

Ook eenvoudig zelf te maken.

Ik heb zelf een Horeca tapinstallatie met gamko waterkoeler . Deze zou voor jouw doel volgens mij geschikter zijn. Daar kan je je conical fermenter ( met drukset ) rechtstreeks op aansluiten . En meteen biertje tappen  🙂 Die zijn vaker 2e hands op MP te krijgen . ( SCHRIK Niet van de prijs ) EN je moet de ruimte er voor hebben. ( heb ik eigenlijk ook niet ...

heb deze voor je gevonden . denk dat die een hel eind in jouw richting komt.

https://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/feestartikelen-verhuur/m1291881269-2-brand-biertap-koelkasten.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Heb je daar het recept van want chimichurri is heel lekker. Ik meen dat ik het ooit een keer gemaakt heb met anjovis. Hoe weet ik ook niet meer. 

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Open even een nieuw topic in de kookhoek jongens.dan verwijder ik hier straks ff wat berichtjes.  Ik ga op zoek naar een goede steak.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Die tap van brand op marktplaats zou perfect zijn. Nou schiet het op. Maar hoe vul ik een vat en hoe maak ik ze schoon? En wat heb ik nog meer nodig. Heb bijna al zin om te bieden maar het moet wel werkbaar zijn. Ruimte heb ik zat in de cave. 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dan weer even terug "on topic".

De blondjes zijn gebotteld! Een hoop geklieder omdat op de een of anderen manier toch nog een redelijk deel over de vloer liep omdat sommige attributen niet goed mee wilden werken. Misschien toch niet zo'n gek idee zo'n tapje 😉

Ook heb ik nog geen CO2 fles en drukregelaar kunnen vinden en heb daardoor de pressure transfering kit ook nog niet kunnen gebruiken. Belangrijkste..... het zit in de flesjes

Cimicurri recept zet ik nu in de juiste rubriek.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Als jij ervan overtuigd ben dat je zo'n ding van Brand zoals gevonden door Oenga aan de praat kan krijgen dan gaan we toch bieden ? Ook in het kader van..... 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik vind een tap weer nadelig ten opzicht van flesjes omdat je niet zo makkelijk met een tap aan de wandel gaat. Bij mij zou hij op zolder komen staan en om iedere keer twee trappen op te gaan voor een biertje.... ben er nog niet helemaal aan uit.

 

Beantwoorden
Pagina 20 / 28
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?