Meldingen
Alles wissen

Brouwen in de Grainfather Conical Fermenter

Pagina 24 / 28

munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Haha dus dat stond en op die heel kleine door mij als staafdiagram aangezien foto. Bedankt! 

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag bezig geweest om een giststarter te maken van 5 flesjes westmalle triple met het idee om deze na te maken staat nu op de roerplaat maar nog geen actie 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Kan wel even duren voordat je de eerste beweging ziet. Kun je vertellen hoe je de giststarter maakt?

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wort van me brouwsel gisteren gebruikt met sg van 1040 hier wat extra gistvoeding aan toegevoegd hier bij het restant van 5 westmalle tripel bij gedaan.En op de roerplaat gezet

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Voor mij het beste bier van Duitland maar in vergelijking met een goede belgische pils veel lichter van smaak. Maar ja de Duitsers hebben dan weer hun manier van een pint tappen

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

even een vraag over de fermenter iemand al een blowoff tube op de fermenter geplaats mis deze optie .Ga binnen kort een triple brouwen met westmalle gist die ze naam eer aan doet gaat ook als malle te keer.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Niet geprobeerd maar ga je de fermenter zo vol doen dan? Hij beschikt toch over een behoorlijke kopruimte.

Maar wat let je om er een blowoff op te zetten.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wat is een blowoff? Een waterslot of zo?

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 100
(@marco)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Deze bedoel ik

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zes dagen geleden heb ik de blondjes gebotteld. Steeds als ik in de cave kwam stond er een blondje mij aan te kijken. Ik zag dat de inhoud kraak helder was en daarom heb ik haar koud gezet om er een tussentijdse controle op uit te voeren.

Mooie pssst bij het openen en een CO2 wolkje. Er zit al behoorlijk wat CO2 in. De schuimkraag zakt snel in maar dat is altijd bij mijn bieren die ik te vroeg open trek. Ze slaat in ieder geval niet dood. De smaak..... valt me niet tegen voor een extract brouwsel. Die kan nog mooie een week of twee en een half ontwikkelen.

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Fijn dat de pssst er al lekker in zit, en ook zeker mooi helder! Dat is vast een lekker blondje! Ik kan niet wachten om ze te proeven.

 

Jammer dat we maar beperkte koelmogelijkheden hebben in de blokhut.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Volgend jaar een chiller en fermenter volgooien. Over bier gesproken ik kan niks meenemen op de fiets maar kan natuurlijk wel een bijdrage doen. Is er al een potje voor bier en fris? 

Beantwoorden
Pagina 24 / 28
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?