Let er wel op bij het ontkoppelen van de siliconen slang dat je hem meteen dichtknijpt ander loopt er een hoop vloeistof over de vloer.
En bij het uitschenken van de glycol, tankje op zijn kant houden ander kolkt en spat de glycol alle kanten op.
Ik denk dat hij zich erg gevleid zal voelen als je zegt dat we hem missen. Zo is hij dan ook wel weer.
Hahaha, weet je dat zeker. Ik denk niet op deze manier.
Misschien als we met z'n allen Betweter roepen dat werkt ook bij Jan Klaassen en Katrijn.
Bij 1 klant klappen de dopjes er af als hij staat te pompen, dit heeft hij zelf opgelost door ze door te verbinden met silliconenslang en werkt prima. Nu bedenk ik me, zou hij ze allemaal al geprimed hebben? Er zou toch geen druk op moeten staan als je ze niet in gebruik hebt genomen?
Let er wel op bij het ontkoppelen van de siliconen slang dat je hem meteen dichtknijpt ander loopt er een hoop vloeistof over de vloer.
En bij het uitschenken van de glycol, tankje op zijn kant houden ander kolkt en spat de glycol alle kanten op.
Dat is een goede tip!
Grappig, bij "Troubleshooting" staat dat wanneer je een low liquide level hebt dat de vloeistof niet door de fermenter gepompt wordt. Als oplossing wordt vermeld dat je meer glycol-mixture moet toevoegen.
Ik ben benieuwd Lummel of bij jou de vloeistof wel gaat lopen wanneer je nog enkel 4 liter water in de chiller hebt.
Verder zie je links naast de temperatuur op de chiller een klein hangslotje. Geen idee wat dat betekent, kan het ook niet vinden in de gebruiksaanwijzing.
Die dopjes zouden er niet vanaf mogen schieten als je niet de corresponderende knoppen aan de voorkant inschakelt. De poort die je inschakelt gaat open, de andere moeten dicht blijven. Straks ga ik verder met het blond, ben benieuwd of ik moet gaan dweilen.
De verbinding met de fermenter is prima maar de verbinding aan de chillerkant mag wel wat beter, een slangklemmetje had er op zijn mist wel bij gemogen.
Ik ga het morgenvroeg proberen Erik. Je zal het live zien. Nu weg heb weer verplichtingen. Daar moet ik ook eens een eind aan maken. Gewoon bier brouwen en voor de rest geen gezeik meer.
Wat wil een man nog meer 🙂
Ik ga het morgen live meelezen.
Hahaha????, heb toch wel het een en ander geleerd van hem toen ik net begon met stoken ?....
Daarom is hij ook nog steeds van harte welkom Casper ??
Je bent zeker niet de enige. Zijn T500 was voor mij een "must have" en velen volgden en zullen nog volgen 🙂
Heren, even het een en ander ontgaan. Welk en wat voor bedrijfje als ik vragen mag? Mijn interesse is gewekt
Bij 1 klant klappen de dopjes er af als hij staat te pompen, dit heeft hij zelf opgelost door ze door te verbinden met silliconenslang en werkt prima. Nu bedenk ik me, zou hij ze allemaal al geprimed hebben? Er zou toch geen druk op moeten staan als je ze niet in gebruik hebt genomen?
Wanneer de dopjes eraf klappen als hij staat te pompen is er toch iets niet goed m.i.
Bij 1 conical fermenter kan hij de poorten nog doorverbinden maar bij twee wordt het al lastiger. Het wil dus zeggen dan de vloeistof door alle poorten stroomt en dan ook naar de fermenter(s) gaat/gaan die op dat moment geen koeling nodig heeft/hebben.
Ik denk dan inderdaad dat hij alle knopjes op aan heeft gedrukt. Ik ga binnenkort wel even op bezoek daar, hij heeft een interessant bedrijf dus keertje kennismaken is altijd leuk.
Er zit maar 1 pomp in dus het "primen" hoeft ook maar 1 keer.