Dat het op Grappa lijkt dat klopt. eigenlijk is het net als Cognac gestookt van witte wijn. Het verschil met Grappa is dat dat wordt gestookt uit de uitvergiste pulp van de druiven.
De druiven worden geplet/gekneusd en vergist. De vloeistof wordt afegtapt en geklaard. Witte wijn dus. De drap die onderin de gistingstank ligt zoals de schilletjes enz... bevat nog veel alcohol. Daar wordt Grappa uit gestookt.
Gooi je hier weer houtsnippers bij heb je eigenlijk gewoon een Brandy, een Cognac achtige zonder dat het Cognac mag heten 🙂
Gebruiker Stookforum...beter bekend als "de wandelende encyclopedie" 🙂
Weer wat geleerd. Ik dacht eigenlijk dat grappa gewoon slechte witre wijn was die dan maar word gedestilleerd.
Het zit kennelijk toch anders...dank.
Grappa is overigens Italiaans, in frankrijk gebeurt dit ook maar dan wordt het weer een Marc genoemd.
2 fles.....42%
Dadelijk nog maar even voortstoken.
Straks mik je alles bij elkaar en dan verdun je dat allemaal tot drinksterkte, dan heb je alles in dezelfde sterkte en smaak.
Dan kun je het opdrinken of nog een keer stoken en dan alsnog opdrinken 🙂
Of je laat het rijpen op houtsnippers en zo maak je je eigen brandy. Doe je dit met vergist en gestookt appelsap kun je weer een Calvados achtige verkrijgen.
Je hebt genoeg dingetjes uit te proberen! Succes!!
tnx mate.
Voor deze "batch" ga ik alleen maar alles gelijktrekken (lees alles bij elkaar mikken), en opdrinken.
Rijpen en houtsnippers staan voorlopig niet op mijn lijstje. Marcereren met fruit soorten staan wel op de lijst.