Producten voor maken van jam kunnen vooraf behandeld zijn met enzym om te hydroliseren voor smaak vrij te krijgen en daarna met een gelatine of ander bindmiddel tot jam zijn gemaakt .
Water heeft een sg van 1000 is het een mensels van water en alcohol in zal sg lager uitvallen .
is er nog suiker aanwezig zal sg boven 1000 wezen .
Niet uit te rekenen dus tenzij je de alcohol er uit gedestilleerd en terug aanvult tot het oorspronkelijk volume.
En nog geen antwoord op de beginvraag...
Exact is niet . Je heb alleen met SG meting indicatie dat er nog suikers aanwezig zijn als het SG nog boven 1000 zit en weinig over is als het onder 1000 zit .
Wil je exact meten doe je een simpele test destilaat met 50 of 100 milliliter stookwijn in kolfje dan weet wat percentage per 50 of 100 mil is en kun je simpel terug rekenen .
De hoeveelheid invertsuiker kun je testen met een burrete test
( betreft begin vraag . Ik heb het nooit gebruikt en zal het nooit gebruiken . Simpele reden waarom zou je commerciële zooi gebruiken ?
Je kunt wel vanalles toevoegen maar het is beter om eerst vaststellen wat er aan de hand is het onder liggende dan dat corrigeren waardoor gist weer oppakt .
Is het gist dood zal je oude gist resten moeten verwijderen en opnieuw enten .