Ik heb een koelkast omgebouwd met warmtedraad erin. Stond ergens op het forum hier. Zal kijken of ik het weer kan vinden. Een van mijn emmers ( 1 vd 2) is gestopt met borrelen.. Dat is vrij vroeg omdat ik de wash zaterdag gemaakt had. 2.5 dag !! Ik maak mij beetje zorgen al ik niet zou weten wat er mis is gegaan. Misschien weet iemand wat??
SG al gemeten?
Nou Jan,Mogelijk ontsnapt er toch een beetje co2 buiten het waterslotje om.
Waterslotjes zijn stank afsluitertjes en geen indicatoren hoe je fermentatie verloopt.
Niets aan doen, lekker laten staan en vanaf dag 10 verstoken en merk dan dat alles goed is gekomen.
Dank je Jan 😉
🙂 Dank je Alle eerste keren zijn moeilijk 😉 Ik zet mezelf in de wacht 🙂
https://www.twortwat.nl/p-rss/nieuws.detail?item_id=1478430336&type=4&back=1&page=/p-rss/artikelen
Deze bedoelde ik eigenlijk. succes
Probeer anders deze eens, ik heb hem om mijn 60 liter vat die in de schuur staat en gaat prima.
https://www.stookwinkel.nl/product/west-kin-look-warmteriem-brewbelt-voor-gistemmer/
Hier inmiddelas ook de suikerwash opgestart met 6 kg suiker. Borrelt inderdaad als een malle en de temperatuur loopt ook hier iets op. Maar stel als je een ruimte hebt waar het kouder wordt dan 18 graden hoe houden jullie alles op temperatuur? Is nu niet aan de orde maar straks in de winter voor mij wel. Bestaat er iets van een verwarming voor je gist vat?
Ik zelf gebruik de Grainfather fermenter, met koelpompje.
Hij koelt met koudwater of verwarmd als hij te koud wordt.
Staat altijd op 25 graden en lees dit af met ispindel hier meet ik ook gelijk het sg mee en kan dit op telefoon aflezen.
Je kunt ook een warmte mat voor een terrarium er onder leggen . Maar sowieso de ketel niet op de koude grond maar oo een verhoging zetten. .