Hoi,
Ben een tijdje afwezig geweest op het forum. Ben me de laatste tijd vooral bezig aan het houden met bierbrouwen. Op een bier site kwam ik een aardige link tegen m.b.t. het bewaren en zelf maken van gist.
Dat kan heel goed in de vriezer als je het van tevoren 50/50 mengt met glycerine, zie link:
https://www.wortketel.nl/index.php/bier-algemeen/invriezen-en-bewaren-van-gist
In de link bewaren ze het spul in een soort ampullen. Zelf ga ik hiervoor gewoon ijsblokjes zakken gebruiken die ik vantevoren zodanig met een watervaste stift bewerk dat je ofwel blind of debiel moet zijn om deze gist ijsblokjes in je cola te gooien. (ik houdt daarbij helemaal niet van cola...)
Ik vries bakkersgist ook vaker in geen probleem,en die gooien ze niet in de cola,of moeten blind zijn.ik hou ook niet van frisdrank mischien een fles per jr.
Houd...
?
Chris. Je was zo snel met jw reactie dat ik geen tijd had mijn eigen taalfouten te corrigeren
Enfin. Die bierjongens doen het niet met bakkersgist. Dit heb ik in mijn eigenwijsheid natuurlijk wel geprobeerd. Het resultaat zal zich over een paar weken openbaren. Intussen heb ik wel een zakje speciaalgist voor Weizenbier en een zakje voor abdijbier lsten aanrukken. Daar ga ik komend weekend mee in de weer.
Ben benieuwd of dat een significante ander brouwsel oplevert als met Bruggeman
Ga de gist ook gelijk vermeerderen en inviezen zoals beschreven voor toekomstige dorstige avonturen.
Bakkersgist gaat prima in de diepvries,hier wordt vaak gebakken en dan hebben we hem meestal in huis.